Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 3,3 δισ. στερλίνες για την Barclays στο 9μηνο - Στο 11% ο Core Tier 1

tags :
Κέρδη 3,3 δισ. στερλίνες για την Barclays στο 9μηνο - Στο 11% ο Core Tier 1
Στα 3,3 δις. στερλίνες διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη 9μηνου της Barclays  το 9μηνο του έτους, από 3,2 δις. στερλίνες την αντίστοιχη περσινή περίοδο, την ώρα που τα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη έφτασαν στα 5,01 δις. στερλίνες, από 4,2 δις. στερλίνες πέρσι.
Η έκθεση της βρετανικής τράπεζας στις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης, ήτοι στην Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα μειώθηκε κατά 31% στα 8 δις. στερλίνες.
Οι προβλέψεις για τα προβληματικά δάνεια μειώθηκαν κατά 34% στα 5,015 δις. στερλίνες, ενώ σε επίπεδο τριμήνου η Barclays εμφάνισε προ φόρων κέρδη 1,3 δις. στερλίνες το τρίτο τρίμηνο του έτους, από 1,27 δις. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, διατηρώντας μάλιστα το δείκτη Core Tier 1 σταθερό στο 11%.
Είμαι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα της Barclays, αναφέρει ο CEO της τράπεζας, Bob Diamond, καθώς στο 9μηνο τα προ φόρων κέρδη ξεπέρασαν τα 5 δις. ευρώ παρά την πτώση της δραστηριότητας τόσο στην οικονομία όσο και στις αγορές. Αυτή η εικόνα μας δίνει την εκτίμηση ότι οι στόχοι για το 2011 θα επιτευχθούν, καθώς τα έσοδα από τις επιχειρηματικές και λιανικές δραστηριότητες θα υπερκεράσουν την πτώση από την Barclays Capital.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης