Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA Merrill Lynch: Για επικείμενη κατάρρευση της αγοράς ομολόγων ανησυχούν οι επενδυτές

BofA Merrill Lynch: Για επικείμενη κατάρρευση της αγοράς ομολόγων ανησυχούν οι επενδυτές
Οι επενδυτές πιστεύουν πως οι τιμές των ομολόγων είναι πολύ υψηλότερες από ότι πραγματικά «αξίζουν» τα ομόλογα
Ένας από τους μεγαλύτερους τρόμους του επενδυτικού κόσμου φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο κατάρρευσης της αγοράς χρέους, σύμφωνα με την έρευνα της Bank of America Merrill Lynch.
Ειδικότερα, οι επενδυτές πιστεύουν πως οι τιμές των ομολόγων είναι πολύ υψηλότερες από ότι πραγματικά «αξίζουν» τα ομόλογα, με αποτέλεσμα να τροφοδοτείται συνεχώς μια «φούσκα» που θα έχει καταστροφικές συνέπειες όταν σκάσει.
Οι υψηλές τιμές των ομολόγων, οι οποίες έχουν σπρώξει προς τα κάτω τις αποδόσεις τους, οφείλονται στις νομισματικές πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης που ακολουθούν οι Κεντρικές Τράπεζες ανά τον κόσμο, σε μία προσπάθεια να τονώσουν τον αδύναμο πληθωρισμό.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή ορισμένοι επενδυτές πιστεύουν πως θα υπάρξει διόρθωση στην αγορά χρέους εξαιτίας των εκτιμήσεων για υψηλότερο πληθωρισμό, οι οποίες θα ωθήσουν ανοδικά τις αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων, με ταχύτερο ρυθμό από ότι στα βραχυπρόθεσμα.
Μάλιστα, το ποσοστό των hedge fund που ασπάζονται την παραπάνω άποψη έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2014, σύμφωνα με την έρευνα της BofA.
Στο μεταξύ, οι επενδυτές προτιμούν να διακρατούν μετρητά, παρά ομόλογα.

Screen Shot 2016 10 18 at 9.34.09 AM

Το ποσοστό που κατέχουν τα μετρητά στο χαρτοφυλάκιο τους έφτασε το 5,8%, από 5,5% που διαπίστωνε η προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα.

Screen Shot 2016 10 18 at 9.54.11 AM

Σημειώνεται πως η μεγαλύτερη ανησυχία των επενδυτών αυτή τη στιγμή είναι η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επίσης ανήσυχοι είναι και για το ενδεχόμενο νίκης του Donald Trump στις επικείμενες προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Screen Shot 2016 10 18 at 9.33.28 AM
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης