Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Samsung, η Apple το ιστορικό εκρήξεων και η ουσία της δημοσιότητας για το Galaxy Note 7

tags :
Η Samsung, η Apple το ιστορικό εκρήξεων και η ουσία της δημοσιότητας για το Galaxy Note 7
Η ζημία που υπέστη η Samsung είναι της τάξεως των 5 δισ. δολαρίων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα την καρπωθεί ο ανταγωνισμός
Πληρώνει τους προμηθευτές της, ανακαλεί όλα τα προϊόντα αποδεικνύοντας πως πρέπει να φέρεται μια σοβαρή εταιρία αλλά δεν είναι η πρώτη με… «εκρηκτικά « κινητά.
Πρόκειται για τη Samsung που εδέχθη ισχυρό πλήγμα από το Galaxy Note 7 αλλά δεν είναι η μόνη.

Στο παρελθόν έχουν παρουσιαστεί ανάλογα φαινόμενα και σε άλλες εταιρίες ανταγωνίστριες της Samsung όπου έχουν εκραγεί κινητά όπως για παράδειγμα η Apple έχει στο ενεργητικό της δύο περιστατικά εκρήξεων από το iPhone 6s Plus και ένα με το iPhone 6. Τότε δεν έγινε πολύ μεγάλη φασαρία ίσως γιατί και τα περιστατικά ήταν λιγότερα.
Στην περίπτωση της Samsung είναι σαφές ότι η αναστάτωση οφείλεται σε ένα πρόσθετο λόγο. Αν κάποιος έβλεπε τα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy Note 7 θα διαπίστωνε εύκολα ότι είχε έλθει η ώρα που οι Κορεάτες θα άφηναν πίσω τους την επί χρόνια πρωταγωνίστρια στην παραγωγή όλο και πιο προηγμένων κινητών τηλεφώνων την Apple . Τώρα μετά την απόσυρση του Galaxy Note 7, εκτιμάται ότι το iPhone θα αυξήσει τις πωλήσεις του κατά 8 εκ Ευρώ.
Οι εκτιμήσεις όμως μάλλον είναι πρόχειρες δεδομένου ότι υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά μεταξύ των προϊόντων Samsung και Apple και αυτή έγκειται στο λογισμικό. Έτσι αυτό που τελικά μπορεί να συμβεί είναι να επιστρέψουν καταναλωτές που χρησιμοποιούν IOS αλλά όχι και οι εθισμένοι στο Android που στηρίζεται από τη Google έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές της Apple.
Κάποιοι πάντως στην περίπτωση του Note 7 θέτουν και θέμα βιομηχανικής κατασκοπίας. Αυτό μένει να φανεί δεδομένου ότι στις έρευνες για τους λόγους των εκρήξεων συμμετέχει και η ίδια η Κορεάτικη κυβέρνηση. Πάντως γενικότερα οι μπαταρίες λιθίου λόγω κατασκευαστικών λαθών μπορεί να εκραγούν όπως μπορεί να συμβεί και μετά χτυπήματα από πτώσεις κλπ.
Η ζημία που υπέστη η Samsung είναι της τάξεως των 5 δις δολαρίων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα την καρπωθεί ο ανταγωνισμός. Και φαίνεται ότι οι Κορεάτες θα επιχειρήσουν μέσω της σειράς S8 να πάρουν τη ρεβάνς.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης