Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Νέα 48ωρη κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι ανακοίνωσαν Ρωσία και καθεστωτικές δυνάμεις

Συρία: Νέα 48ωρη κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι ανακοίνωσαν Ρωσία και καθεστωτικές δυνάμεις
Η εν λόγω κατάπαυση πυρός θα εφαρμοστεί σήμερα (18/10) προκειμένου να παρασχεθεί περεταίρω ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της περιοχής
Σε μία νέα 48ωρη κατάπαυση πυρός στην περιοχή του Χαλεπιού προχώρησαν σήμερα (18/10) η Ρωσία και οι συριακές καθεστωτικές δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας της Μόσχας, Sergey Shoigu, δύο μέρες νωρίτερα απ' ότι είχε αρχικά αποφασιστεί.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ρώσος υπουργός Άμυνας, η κατάπαυση πυρός ήταν αποφασισμένη να τεθεί σε εφαρμογή την Πέμπτη (20/10), ωστόσο εν τέλει η ημερομηνία μεταφέρθηκε για δύο μέρες νωρίτερα, προκειμένου να παρασχεθεί περεταίρω ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της περιοχής.
Παράλληλα, ο Shoigu δήλωσε ότι αναμένει οι εξωτερικές δυνάμεις που έχουν επιρροή πάνω στους αντάρτες, να τους ασκήσουν τις ανάλογες πιέσεις προκειμένου να διακόψουν και αυτοί τις εχθροπραξίες στην περιοχή.
Επιπλέον, ο ρώσους υπουργός Άμυνας, επανέλαβε το ότι όσοι αντάρτες επιθυμούν θα μπορούν να αποχωρήσουν εθελούσια από την πόλη, καθώς τα συριακά στρατεύματα θα παρέχουν δύο διόδους διαφυγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης