Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό κλοιό ο ISIS στη Μοσούλη – Εντείνουν την αντεπίθεση τους οι δυνάμεις του Ιράκ

Υπό κλοιό ο ISIS στη Μοσούλη – Εντείνουν την αντεπίθεση τους οι δυνάμεις του Ιράκ
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι ιρακινές δυνάμεις κινούνται ταχύτερα από το αρχικό σχέδιο
Υπό ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ και των ΗΠΑ εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις για την ανακατάληψη της πόλης.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η προέλαση των ιρακινών δυνάμεων κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα της στρατιωτικής επιχείρησης, ήταν ταχύτερη από το αναμενόμενο και από το αρχικό σχέδιο.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Peter Cook ωστόσο προειδοποίησε ότι η τελική επικράτηση θα πάρει χρόνο, καθώς μένει να αποδειχθεί ποια θα είναι η δυναμική και η αντίδραση του ISIS.
Σημειώνεται ότι οι συμμαχικές δυνάμεις κινούνται και τοποθετούνται περιμετρικά της πόλης, την ώρα που όλοι γνωρίζουν πως τα δύσκολα θα αρχίσουν αφού μπουν στη Μοσούλη.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ανταλλαγή πυρών υπήρξε κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας ενώ το μέτωπο υπολογίζεται στα 20 χιλιόμετρα νότια της πόλης.
Η είσοδος στην πόλη, που αναμένεται να ξεκινήσει σε μερικές ημέρες - και θεωρείται ότι θα χρειαστεί χρόνο - θα δοκιμάσει και τη συνεργασία των διάφορων ομάδων και το σχέδιο για την ελαχιστοποίηση θυμάτων μεταξύ αμάχων, δεδομένου ότι η ISIS δεν διστάζει να χρησιμοποιεί κατοίκους ως ανθρώπινες ασπίδες.
Την ίδια στιγμή Ιράκ και ΗΠΑ αρχίζουν να προβληματίζονται για την επόμενη ημέρα και το ενδεχόμενο κενό εξουσίας που θα υπάρξει στην πόλη μετά την αποχώρηση των ισλαμιστών.
Μάλιστα στην Ουάσινγκτον αναφέρεται ότι έχουν αναγνωρίσει «κενά» προγραμματισμού στην εξέλιξη της κατάστασης στη Μοσούλη, ενώ ανησυχούν για το ενδεχόμενο αυτή να βρεθεί εκτός ελέγχου, στην περίπτωση που ξεσπάσει μια διαμάχη μεταξύ σιιτών και σουνιτών, στην πολεμικά εύφλεκτη περιοχή του Βορείου Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης