Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσιονομικό «πακέτο» 20 δισ. ευρώ διεκδικούν τα βρετανικά εμπορικά επιμελητήρια λόγω Brexit

Δημοσιονομικό «πακέτο» 20 δισ. ευρώ διεκδικούν τα βρετανικά εμπορικά επιμελητήρια λόγω Brexit
Η BCC θέλει περισσότερες φορολογικές απαλλαγές για βρετανικές επιχειρήσεις που επενδύουν, ζητώντας από τη βρετανική κυβέρνηση μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας συνολικής αξίας 4,6 δισ. στερλίνων ετησίως
Πιέσεις για την υιοθέτηση ενός εκτεταμένου δημοσιονομικού προγράμματος συνολικής αξίας 18,6 δισ. στερλίνων (περίπου 20 δισ. ευρώ) για την υποστήριξη νέων επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την πραγματοποίηση δημοσίων επενδύσεων σε υποδομές εν όψει του Brexit, ασκεί στον Βρετανό υπουργό Οικονομικών, Philip Hammond, η βρετανική ένωση εμπορικών επιμελητηρίων Britich Chambers of Commerce (BCC).
Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ του το έγκυρο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News, σύμφωνα με το οποίο η ισχυρή BCC πιέζει τον Hammond να ανακοινώσει στην καθιερωμένη Φθινοπωρινή Ομιλία του υπουργού Οικονομικών - τον Νοέμβριο του 2016 - σημαντικά μέτρα υποστήριξης των βρετανικών επιχειρήσεων.
Η BCC φέρεται μεταξύ άλλων να διεκδικεί από την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Theresa May να δεσμευτεί, ότι δεν πρόκειται να καθιερώσει νέους εταιρικούς φόρους μέχρι το 2020 και ότι θα αναπροσαρμόσει τους συντελεστές εταιρικής φορολόγησης.
Μεταξύ άλλων, η BCC θέλει περισσότερες φορολογικές απαλλαγές για βρετανικές επιχειρήσεις που επενδύουν, ζητώντας από τη βρετανική κυβέρνηση μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας συνολικής αξίας 4,6 δισ. στερλίνων (περίπου 5 δισ. ευρώ) ετησίως - ή το 0,6% του ετήσιου βρετανικού προϋπολογισμού - για την επόμενη τετραετία.
Σύμφωνα με την BCC, η μείωση των επιχειρηματικών εξόδων που επιδιώκει, σε συνδυασμό με την υποστήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων, θα βοηθούσε τις βρετανικές εταιρείες να αναλάβουν περισσότερους επιχειρηματικούς κινδύνους και να αδράξουν ευκαιρίες ανάπτυξης, ενάντια στην αβεβαιότητα που περιβάλλει τη διαδικασία του Brexit.
Σε ανταπόδωση της βοήθειας που ζητούν τα βρετανικά εμπορικά επιμελητήρια από την κυβέρνηση, υπόσχονται να αυξήσουν τις επενδύσεις τους, τις προσλήψεις τους, τη μετεκπαίδευση των εργαζομένων τους και τις εξαγωγές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης