Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολιγόωρη κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι στις 20/10 για την απομάκρυνση των πολιτών

Ολιγόωρη κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι στις 20/10 για την απομάκρυνση των πολιτών
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τονίζει πως η Μόσχα θα σταματά τις επιδρομές όταν θα υπάρχει αίτημα για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας
Εκεχειρία για οκτώ (8) ώρες στις 20/10 αποφάσισαν η Μόσχα και η συριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ειδικότερα, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, από τις 08:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, θα εφαρμοστεί κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους στην περιοχή του Χαλεπιού, με τις πολεμικές αεροπορίες της Ρωσίας και της συριακής κυβέρνησης να σταματούν τις επιδρομές και τις επιθέσεις γενικότερα.
Ο σκοπός είναι να δοθεί η ευκαιρία στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει την πόλη μέσω οδικών αξόνων, ενώ σε ό,τι αφορά τους αντάρτες, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν δύο ασφαλείς διαδρόμους για να κατευθυνθούν προς την Ιντλίμπ.
Επίσης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τονίζει πως η Μόσχα θα σταματά τις επιδρομές όταν θα υπάρχει αίτημα για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ την ιδία στιγμή είναι ανοικτή σε διάλογο για την επίλυση της κρίσης στο πρώην οικονομικό κέντρο της Μέσης Ανατολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης