Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδύσεις 1 δισ. δολ. από την ελβετική UBS για ομοιογενή πλατφόρμα πληροφορικής

Επενδύσεις 1 δισ. δολ. από την ελβετική UBS για ομοιογενή πλατφόρμα πληροφορικής
Η ενιαία ψηφιακή υποδομή της UBS θα της επιτρέψει να προσφέρει ευκολότερα στους πελάτες της νέες υπηρεσίες πληροφορικής, όπως η καινούργια διαδικτυακή της πλατφόρμα διαχείρισης περιουσίας SmartWealth
Επενδύσεις 1 δισ. ελβετικών φράγκων (περίπου 900 εκατ. ευρώ) πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο η ελβετική UBS - η μεγαλύτερη τράπεζα ιδιωτικής τραπεζικής στον κόσμο - στην ομοιογενοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας πληροφορικής της υποδομής στον τομέα διαχείρισης μεγάλης ιδιωτικής περιουσίας, σε μια προσπάθεια μεσοπρόθεσμης μείωσης του λειτουργικού της κόστους.
«Αυτό σχετίζεται με την ενοποίηση της ιστορικά κατακερματισμένης ψηφιακής μας υποδομής παγκοσμίως, σε μία πλατφόρμα» πληροφορικής, επεσήμανε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής (COO) του τεράστιου τομέα διαχείρισης ιδιωτικής περιουσίας, Dirk Klee.
Για να προσθέσει: «Θέλουμε να έχουμε τις ίδιες διαδικασίες, την ίδια προσέγγιση εντός της UBS και θέλουμε επίσης να δημιουργήσουμε συνέργειες και οικονομίες κλίμακος στις υπηρεσίες υποστήριξης» (back office).
Η UBS δεν έδωσε στοιχεία για την εξοικονόμηση κόστους που αναμένει από το έργο ενοποίησης της υποδομής πληροφορικής της - που ονομάζεται One Wealth Management Platform - το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται το 2013 και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2018.
Η ενιαία ψηφιακή υποδομή της UBS εκτιμάται, ότι θα της επιτρέψει να προσφέρει ευκολότερα στους πελάτες της νέες υπηρεσίες πληροφορικής, όπως η καινούργια διαδικτυακή της πλατφόρμα διαχείρισης περιουσίας με την ονομασία SmartWealth, η οποία απευθύνεται σε απλά εύπορους πολίτες (αντί μόνο σε εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους).
Η πλατφόρμα αυτή ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι θα λειτουργήσει πιλοτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ αν πετύχει εκεί, θα προσφέρεται σε όλες τις κύριες αγορές της Ευρώπης και της Ασίας στις οποίες έχει παρουσία η UBS.
Στο τέλος του 2015, η UBS διαχειριζόταν ενεργητικό αξίας περίπου 1,7 τρισ. δολαρίων (1,55 τρισ. ευρώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης