Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελαφριά πτώση στη Wall Street, εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων και μακροοικονομικών μεγεθών

Ελαφριά πτώση στη Wall Street, εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων και μακροοικονομικών μεγεθών
Ελαφριά άνοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο του 2016
Ελαφριά πτώση καταγράφουν στην εκκίνηση της σημερινής, Δευτέρας 17 Οκτωβρίου, συνεδρίασης της Wall Street οι βασικοί δείκτες, εν μέσω ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων και μακροοικονομικών μεγεθών, αλλά και ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εντός της Εβδομάδας.
Αναλυτικότερα, περί τις 16:47, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,17% ή 30,44 μονάδες και διαμορφώνεται στις 18.107,94 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,18%, στις 5.204,79 μονάδες.
Πτώση 0,18% σημειώνει ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, στις 2.130,06 μονάδες.



Στα οικονομικά νέα...

Ελαφριά άνοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο του 2016, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα (17/10), παρουσιάζοντας ένα ακόμα δείγμα της ανάκαμψης που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα η αμερικανική οικονομία.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανικής παραγωγή σημείωσε αύξηση της τάξεως του +0,1%, έναντι πτώσης -0,5% που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο, με τα εν λόγω αποτελέσματα να βρίσκονται σε κοινή γραμμή με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ωστόσο, σε ότι αφορά την παραγωγική ικανότητα, αυτή βρέθηκε στο 75,4%, έναντι εκτιμήσεων στο 75,6%, με το εν λόγω ποσοστό να βρίσκεται πολύ χαμηλότερα απίο το μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 80%.
Παράλληλα, η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά +0,2%, την ίδια ώρα που η παραγωγή των ορυχείων σημείωσε εξίσου άνοδο κατά +0,4%, ανακάμπτοντας μετά από μία ισχυρή πτώση τον προηγούμενο μήνα.

BofA: Αύξηση 7% στα κέρδη το γ’ 3μηνο 2016 – Στα 5 δισ. δολ. – Στα 21,6 δισ. τα έσοδα

Ετήσια αύξηση 7% σημείωσαν τα κέρδη της Bank of America Merrill Lynch το γ΄ 3μηνο του τρέχοντος έτους, φτάνοντας τα 5 δισ. δολ. ή 0,41 δολ. ανά μετοχή.
Επίσης, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 21,6 δισ. δολ., σημειώνοντας οριακή αύξηση από τα 20,68 δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι επιδόσεις ήταν καλύτερες των προβλέψεων, καθώς οι αναλυτές μιλούσαν για κέρδη στα 0,34 δολ. ανά μετοχή και έσοδα στα 20,82 δισ. δολ.
Σημειώνεται πως JPMorgan, Wells Fargo, και Citigroup έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα για το γ’ 3μηνο, ενώ η Goldman Sachs θα παρουσιάσει αύριο τις οικονομικές της επιδόσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης