Τελευταία Νέα
Διεθνή

Open Europe: Οι τράπεζες χρειάζονται ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με το Brexit

Open Europe: Οι τράπεζες χρειάζονται ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με το Brexit
Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού think tank, οι τράπεζες επεξεργάζονται σχέδια για την έξοδο τους από το City
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May πρέπει να δώσει στις τράπεζες του City μια σαφή απάντηση σχετικά με το τι θα συμβεί μετά το Brexit, διαφορετικά κινδυνεύει να δει τις τράπεζες να εγκαταλείπουν τη Βρετανία ή ακόμα και την Ευρώπη, σύμφωνα με το βρετανικό think tank Open Europe.
Όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση, η May πρέπει να προχωρήσει σε μια ειδική συμφωνία με την ΕΕ, που να διασφαλίζει την πρόσβαση των τραπεζών στην ενιαία αγορά.
Παράλληλα, θα πρέπει να βρεθεί μια ενδιάμεση συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα διατηρήσει την ικανότητα των τραπεζών να παρέχουν κατά τη 2ετή περίοδο διαπραγματεύσεων υπηρεσίες με παρόμοιους -σε γενικές γραμμές- όρους με αυτούς που ισχύουν τώρα.
«Η σαφής προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι να διατηρήσει το διαβατήριο ή κάτι κοντά σε αυτό για τις τράπεζες» δήλωσε ο Stephen Booth του Open Europe.
«Ο κίνδυνος είναι ότι υπάρχει σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης από τις τράπεζες που δεν θέλουν να είναι βρεθούν στην άκρη του γκρεμού» αναφέρει ο ίδιος.
Σύμφωνα με το Bloomberg, τα στελέχη της τράπεζας σχεδιάζουν με βάση το χειρότερο -ένα αποτέλεσμα όπου χάνουν το δικαίωμα να πωλούν ελεύθερα τις υπηρεσίες τους σε όλη την ΕΕ από το Λονδίνο- και θα αρχίσουν να μεταφέρουν θέσεις εργασίας και δραστηριότητες από το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε λίγες εβδομάδες από την έναρξη των επίσημων συνομιλιών.
Ανησυχούν ότι η May θα δώσει προτεραιότητα στη μετανάστευση έναντι των αναγκών του City.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης