Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Το μήνυμα των αγορών προς τη May ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit

El-Erian: Το μήνυμα των αγορών προς τη May ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit
Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz επισημαίνει ότι ο κίνδυνος του στασιμοπληθωρισμού 
Ως ένα μήνυμα προς τη βρετανική κυβέρνηση ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για το Brexit εξέλαβε ο Mohamed El-Erian (επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz) τις μεταβολές που σημείωσαν τις τελευταίες 10 ημέρες τα βασικά χρηματοοικονομικά assets του Ηνωμένου Βασιλείου.
Όπως γράφει ο ίδιος σε άρθρο του στο Bloomberg, αν η Theresa May αποτύχει να λάβει σοβαρά υπόψη της αυτά τα μηνύματα της αγοράς τότε είναι πολύ επικίνδυνο η χώρα να έρθει αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη οικονομική πρόκληση: τις στασιμοπληθωριστικές δυνάμεις.
Μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας, η στερλίνα είχε πέσει κάτω από 1,22 δολ., κυρίως ως αντίδραση στις ομιλίες στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος.
Σύμφωνα με τον El-Erian παρ' όλο που η κυβέρνηση μπορεί να μπει στον πειρασμό να συνεχίσει την ίδια ρητορική, οι αξιωματούχοι θα καλό θα ήταν να ακούσουν ένα πολύ απλό μήνυμα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές: δεν είναι καλή ιδέα να σηματοδοτείς τη διάλυση μιας μακροχρόνιας σχέσης (όπως του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ) χωρίς να προτείνεις μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη εναλλακτική λύση.
Όσο περισσότερο η κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί το πρώτο μήνυμα, χωρίς να παρέχει σαφή κατεύθυνση για τα μελλοντικά της σχέδια, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για στασιμοπληθωρισμό σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης