Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άρχισε η μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης – ΗΠΑ και Ιράκ κατά του ISIS

Άρχισε η μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης – ΗΠΑ και Ιράκ κατά του ISIS
Η Μοσούλη αποτελεί το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ
Ο πόλεμος για την επανακατάληψη της Μοσούλης, της πόλης που αποτελεί το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, άρχισε σήμερα το πρωί με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ και των ΗΠΑ να κινούνται συντονισμένα κατά του ISIS.
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Haider al Abadi ανακοίνωσε πως άρχισε μια μακρά και δύσκολη μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης.
«Η ώρα της νίκης έφτασε.
Η επιχείρηση απελευθέρωσης της Μοσούλης άρχισε.
Με τη θέληση του Θεού θα συναντηθούμε στη Μοσούλη να γιορτάσουμε την απελευθέρωση και τη σωτηρία σας από το Ισλαμικό Κράτος, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε και πάλι όλοι μαζί, όλες οι θρησκείες ενωμένες» είπε ο πρωθυπουργός του Ιράκ.
Οι Κούρδοι πεσμεργκά και οι ιρακινές δυνάμεις θα έχουν την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ, οι οποίες δηλώνουν υπερήφανες που στέκονται δίπλα στους συμμάχους τους.
Η Μοσούλη είναι στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους από τον Ιούνιο του 2014.
Ο ΟΗΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την έναρξη των εχθροπραξιών δεδομένου ότι στη Μοσούλη βρίσκονται 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι.
Πολλοί εκτιμούν ότι εάν το Ισλαμικό Κράτος ηττηθεί στη Μοσούλη, τότε αυτό θα σηματοδοτούσε και την ολοκληρωτική του ήττα στο Ιράκ.
Η επιχείρηση για ανακατάληψη της Μοσούλης αφορά ιδιαίτερα και την Άγκυρα, η οποία όμως προς το παρόν δεν μετέχει λόγω της παρουσίας των Κούρδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης