Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wikileaks: Στη δημοσιότητα οι ομιλίες της Hillary Clinton για Goldman Sachs

Wikileaks: Στη δημοσιότητα οι ομιλίες της Hillary Clinton για Goldman Sachs
Oμιλίες  που είχε δώσει επί πληρωμή η Hillary Clinton για την τράπεζα Goldman Sachs δημοσιοποίησε ο ιστότοπος WikiLeaks
Τις ηχογραφήσεις τριών ομιλιών που είχε δώσει επί πληρωμή η Hillary Clinton για την τράπεζα Goldman Sachs, δημοσιοποίησε ο ιστότοπος WikiLeaks το Σάββατο 15/10, ρίχνοντας έτσι ένα ακατέργαστο φως στις σχέσεις της υποψήφιας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών με τους κύριους παίκτες της Wall Street.
Το επιτελείο της Hillary Clinton , όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν αμφισβήτησε την αυθεντικότητα των εγγράφων που υπέκλεψαν τα WikiLeaks από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών, John Podesta.
Ωστόσο, κατηγόρησε τη ρωσική κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη για τις διαρροές αυτές, άποψη που συμμερίζεται η αμερικανική κυβέρνηση, και τα WikiLeaks ότι βοηθούν τον αντίπαλο της Clinton, τον Ρεπουμπλικανό D. Trump στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.
Πάντως, το ύφος των ομιλιών δείχνει τις απόψεις της Clinton για τις ρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, για τις σχέσεις της με τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, αλλά και για τα αρνητικά αποτελέσματα προηγούμενων διαρροών του WikiLeaks σχετικά με την αμερικανική εξωτερική πολιτική.
Μάλιστα, οι δηλώσεις της υποψήφιας των Δημοκρατικών δεν είναι ριζικά διαφορετικές από τις θέσεις τις οποίες έχει εκφράσει πρόσφατα, αν και είναι πιο άμεσες, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Σε ομιλία που εκφώνησε τον Οκτώβριο του 2013 για την Goldman Sachs, η Clinton αφήνει να εννοηθεί πως πρέπει να αναληφθούν ενέργειες για να χαλιναγωγηθούν, "για πολιτικούς λόγους", οι καταχρήσεις της Wall Street.
Όπως είπε, «υπήρχε επίσης μια ανάγκη για δράση για πολιτικούς λόγους.
Αν έχετε εκλεγεί στο Κογκρέσο, οι άνθρωποι στην εκλογική περιφέρειά σας χάνουν τη δουλειά τους και παντού στον Τύπο λέγεται ότι φταίει η Wall Street, δεν μπορείτε να κάθεστε και να μην κάνετε τίποτα».
Οι ομιλίες αυτές, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, έγιναν αφού είχε εγκαταλείψει τη θέση της ως υπουργού Εξωτερικών και προτού αρχίσει την προεκλογική εκστρατεία της.
Η αποκάλυψη ότι η Clinton είχε δώσει ομιλίες επί πληρωμή για την Glodman Sacks ήταν βούτυρο στο ψωμί για τον αντίπαλό της στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σαντερς, ο οποίος υποστήριζε ότι δεν μπορεί να θέσει κανόνες στις εταιρίες από τη στιγμή που αμείβεται από αυτές.
Ο D. Trump προσπάθησε να χρησιμοποιήσει εναντίον της τα υποκλαπέντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την κατηγόρησε ότι δεν είχε εξασφαλίσει την προστασία εσωτερικών εγγράφων της αμερικανικής κυβέρνησης όταν χρησιμοποίησε έναν προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού Εξωτερικών.
Μάλιστα, στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στις αποκαλύψεις του WikiLeaks που δείχνουν πως η Clinton σε ιδιωτικές ομιλίες της σε μεγάλους τραπεζικούς ομίλους το 2013 και το 2014, είχε ταχθεί υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και της αυτορύθμισης της Wall Street , σε αντίθεση με όλα όσα υποστηρίζει στις ομιλίες της ως υποψήφια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης