Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters για ομιλία Τσίπρα: Η Ελλάδα χάνει την υπομονή της με τους πιστωτές για την ελάφρυνση χρέους

Reuters για ομιλία Τσίπρα: Η Ελλάδα χάνει την υπομονή της με τους πιστωτές για την ελάφρυνση χρέους
Στο ρεπορτάζ του Reuters αναφέρεται η επισήμανση του Τσίπρα, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο μεταίχμιο της ανάκαμψης και ότι χρειάζεται μόνον «ένα νεύμα» από την ΕΚΤ για να «απογειωθεί», μέσω QE
Στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικό πρακτορείου Reuters, στο οποίο συμπεραίνεται, ότι η Ελλάδα «χάνει την υπομονή της» με τους διεθνείς πιστωτές της αναφορικά με την υπεσχημένη ελάφρυνση του χρέους της.
Το Reuters αναφέρει σημεία της ομιλίας του Τσίπρα, όπως ότι ενδεχόμενες περαιτέρω καθυστερήσεις στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα προκαλέσει μεγαλύτερη βλάβη στην εξασθενημένη οικονομία της χώρας.
Το διεθνές πρακτορείο εκτιμά, ότι η μείωση των ποσοστών λαϊκής αποδοχής της κυβέρνησης λόγω της πολιτικής λιτότητας και περικοπών στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδος οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην ανάγκη συσπείρωσης των υποστηρικτών του, κατά τη διάρκεια του τριήμερου (2ου) εθνικού συνεδρίου του κόμματος.
Το Reuters κάνει αναφορά στο εξαιρετικά υψηλό ελληνικό χρέος 176% του ΑΕΠ και στο ελληνικό ποσοστό ανεργίας, που είναι το υψηλότερο στην ευρωζώνη επτά ολόκληρα χρόνια μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης.
Στο ρεπορτάζ του Reuters αναφέρεται η επισήμανση του Τσίπρα, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο μεταίχμιο της ανάκαμψης και ότι χρειάζεται μόνον «ένα νεύμα» από την ΕΚΤ για να «απογειωθεί», κρίνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την καθυστέρηση της περίληψης της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ».
Για τον Έλληνα πρωθυπουργό, αυτό που σίγουρα δεν χρειάζεται η Ελλάδα είναι η διαρκής διαμάχη των πιστωτών της για την αναγκαιότητα, την έκταση και τον χρονισμό μιας ενδεχόμενης ελάφρυνσης του δυσβάσταχτου ελληνικού χρέους, ενώ ο ίδιος εκτιμησε, ότι η αποδοχή μιας ελάφρυνσης αυξάνεται ακόμα και στην ίδια τη γερμανική Βουλή από τους σοσιαλδημοκράτες, την Αριστερά και τους Πράσινους.
Το Reuters υπενθυμίζει την πάγια θέση του ΔΝΤ, ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος προτού καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
Το ρεπορτάζ του έγκριτου πρακτορείου ειδήσεων καταλήγει με τη φράση του Τσίπρα, ότι «Η ελληνική κρίση πρέπει να λάβει ένα οριστικό τέλος. Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει περισσότερες αναταράξεις, ιδίως εν όψει κρίσιμων εκλογών σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και το δημοψήφισμα στην Ιταλία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης