Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη αύξηση 386 εκατ. ευρώ το 2016 στα NPLs των 4 υπό ιδιωτικοποίηση ιταλικών τραπεζών

Μεγάλη αύξηση 386 εκατ. ευρώ το 2016 στα NPLs των 4 υπό ιδιωτικοποίηση ιταλικών τραπεζών
Η συνολική αξία των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τεσσάρων ιταλικών τραπεζών αυξήθηκε στα 542 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου 2016, από 156 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2015
Αύξηση 386 εκατ. ευρώ κατέγραψαν στο πρώτο εξάμηνο του 2016 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) των τεσσάρων ιταλικών τραπεζών που διασώθηκαν τον Νοέμβριο του 2015 και σήμερα τελούν σε - αυστηρά εποπτευόμενη από την ΕΚΤ - διαδικασία ιδιωτικοποίησης.
Αυτό αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με το οποίο οι ιταλικές τράπεζες Banca Marche, Banca Etruria, CariChieti και CariFerrara δεν καταφέρνουν να προσελκύσουν υψηλές προσφορές για την εξαγορά τους, καθώς υπάρχει διάχυτη η ανησυχία, ότι θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε νέες διαγραφές δανείων σε οριστική καθυστέρηση.
Η ιταλική κυβέρνηση πασχίζει να βρει επενδυτές για τις τέσσερις αυτές τράπεζες, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει έστω και μέρος των 3,75 δισ. ευρώ που συνεισέφεραν για τη διάσωσή τους μεγάλες ιταλικές τράπεζες.
Σύμφωνα με το Reuters, η συνολική αξία των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τεσσάρων ιταλικών τραπεζών αυξήθηκε στα 542 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου 2016, από 156 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2015, καθώς πολλά προβληματικά δάνεια που μέχρι τότε θεωρούνταν «πιθανώς μη εισπράξιμα» περιήλθαν σε οριστική καθυστέρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης