Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη μείωση επιτοκίων καταθέσεων τρεχούμενων λογαριασμών από βρετανικές τράπεζες λόγω Brexit

Μεγάλη μείωση επιτοκίων καταθέσεων τρεχούμενων λογαριασμών από βρετανικές τράπεζες λόγω Brexit
Μέχρι πριν το ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα Brexit της 23ης Ιουνίου 2016, η BoE κατευθυνόταν σε σταδιακή αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της κάποια στιγμή το 2017
Σε μεγάλη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων τρεχούμενων λογαριασμών που προσφέρουν στο ευρύ κοινό προχώρησαν οι βρετανικές τράπεζες TSB και Lloyds, οι οποίες αποφάσισαν να ακολουθήσουν το αντίστοιχο παράδειγμα του βρετανικού βραχίονα της ισπανικής Santander.
Συγκεκριμένα, μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της μείωσης κατά το ήμισυ - από 4% σε 2% - του επιτοκίου των καταθέσεων Club της Lloyds, η TSB ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 τη μείωση του επιτοκίου του καταθετικού λογαριασμού της Classic Plus (ο υψηλότερος σε απόδοση), από 5% (έως 2.000 στερλίνες) σε 3% (έως 1.500 στερλίνες).
Οι μειώσεις των επιτοκίων λογαριασμών καταθέσεων των Lloyds και TSB θα εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο του 2017.
Αντιμέτωποι με χαμηλά επιτόκια αποταμιευτικών λογαριασμών, οι Βρετανοί καταθέτες έχουν μεταφέρει μέρος των αποταμιεύσεών τους σε τρεχούμενους λογαριασμούς, εκμεταλλευόμενοι τις υψηλές αποδόσεις που προσφέρουν σε αυτούς οι τράπεζες για να τους προσελκύσουν.
Πριν από περίπου δύο μήνες, η Santander στη Βρετανία είχε ανακοινώσει μεγάλη μείωση στο επιτόκιο του εξαιρετικά δημοφιλούς τρεχούμενου λογαριασμού της «123», που προτιμούν περισσότεροι από 4 εκατ. καταθέτες.
Η απροσδόκητη επικράτηση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit) στο ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 προκάλεσε την επιβράδυνση της ανάπτυξης στη Βρετανία και την προληπτική μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων της κεντρικής Τραπέζης Αγγλίας (BoE).
Μέχρι πριν το δημοψήφισμα, η BoE κατευθυνόταν σε σταδιακή αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της κάποια στιγμή το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης