Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Samsung προκαλεί έντονη ανησυχία στην κεντρική τράπεζα της Νοτίου Κορέας

Η Samsung προκαλεί έντονη ανησυχία στην κεντρική τράπεζα της Νοτίου Κορέας
Το γουόν Νοτίου Κορέας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 1,1%, με την ισοτιμία δολαρίου-γουόν στο 1.135,85
Ο τεχνολογικός κολοσσός Samsung προκαλεί έντονη ανησυχία στην κεντρική τράπεζα της Νοτίου Κορέας.
Ειδικότερα, μετά τη σημερινή, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της Νοτίου Κορέας (Bank of Korea - BoK), ο διοικητής Lee Ju-yeol επισήμανε πως η διακοπή της παραγωγής του μοντέλου κινητής τηλεφωνίας Samsung Galaxy Note 7 και η απόσυρσή του από την αγορά μπορεί να επηρεάσει την οικονομία της χώρας.
Ο ίδιος σημείωσε πως η κεντρική τράπεζα -η οποία σήμερα διατήρησε το βασικό επιτόκιο στο 1,25%- χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσει την κατάσταση και τις πιθανές επιπτώσεις στην οικονομία της Νοτίου Κορέας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το δίκτυο Bloomberg.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, «τα προβλήματα της Samsung αξιολογήθηκαν από τη BoK για την αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για πληθωρισμό και ανάπτυξη, ωστόσο η τράπεζα δε μπόρεσε να καταλήξει σε ένα σαφές πόρισμα, δεδομένης της χρονικής στενότητας».
Τα προβλήματα της Samsung, καθώς και μια απεργία των οδηγών φορτηγών, ήταν δύο από τις αιτίες για τις οποίες καταγράφηκε πτώση των αποστολών (ναυλώσεις) ηλεκτρονικών ειδών και οχημάτων τον Σεπτέμβριο, εκτιμά η Krystal Tan, οικονομολόγος για την Ασία της Capital Economics.
Παράλληλα, όπως αναφέρει η BMI Research, «αναμένεται πως η BoK θα αναζητήσει τρόπους στήριξης της ευρύτερης οικονομίας από τον αντίκτυπο που θα έχει η συνεχιζόμενη αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων των προβληματικών ναυπηγείων της χώρας, καθώς και η αναμενόμενη μείωση των εξαγωγών, λόγω της ανησυχίας, με αφορμή τα προϊόντα της Samsung».
Το γουόν Νοτίου Κορέας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 1,1%, με την ισοτιμία δολαρίου-γουόν στο 1.135,85.



Στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 το BankingNews έγραφε: Πλήγμα 12,7 δισ. ευρώ στην κεφαλαιοποίηση της Samsung λόγω ολικής ανάκλησης Galaxy Note 7

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης