Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Δε θα υπάρξει ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Δε θα υπάρξει ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ
Ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η εν λόγω άποψη βρίσκει σύμφωνους πολλούς ευρωπαίους ηγέτες
Στο γεγονός ότι δεν πρόκειται να τεθεί ζήτημα ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Sebastian Kurz, μέσω δηλώσεων που παραχώρησε χθες (12/10) στην εφημερίδα Die Welt, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan, ότι η υπομονή της Άγκυρας για το εν λόγω ζήτημα έχει εξαντληθεί.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kurz, «δεν πρόκειται να υπάρξει ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επιθυμώντας με αυτόν τον τρόπο να σφραγίσει και την τελευταία δίοδο ανάμεσα στις δύο πλευρές, αναφορικά με το εν λόγω σενάριο.
Παράλληλα, ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, πρόσθεσε ότι η εν λόγω άποψη βρίσκει σύμφωνους πολλούς ευρωπαίους ηγέτες και υπουργούς Εξωτερικών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «λένε ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν, ωστόσο στο τέλος της ημέρας δε θα υπάρξει ένταξη».
Να σημειώσουμε ότι στις αρχές του μήνα, ο Erdogan είχε δηλώσει ενώπιο του τουρκικού κοινοβουλίου ότι «εάν η ΕΕ επιθυμεί να δεχτεί την Τουρκία ως πλήρες μέλος, είμαστε έτοιμοι», σπεύδοντας ωστόσο να τονίσει ότι «πρέπει να γνωρίζετε ότι η υπομονή μας έχει φτάσει στο τέλος της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης