Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volkswagen: Μείωση προσωπικού κατά 25 χιλ. σε 10 χρόνια λόγω dieselgate και ηλεκτροκίνησης

Volkswagen: Μείωση προσωπικού κατά 25 χιλ. σε 10 χρόνια λόγω dieselgate και ηλεκτροκίνησης
Η εξέλιξη θα πρέπει να συνοδευτεί από μείωση στο κόστος προμηθειών και στις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία της αναδιάρθρωσης της λειτουργίας της Volkswagen
Τη σταδιακή μείωση του προσωπικού της κατά 25 χιλιάδες εργαζόμενους στη Γερμανία την ερχόμενη δεκαετία διαπραγματεύεται με το εργασιακό της συμβούλιο η μεγάλη γερμανική αυτοκινητο-βιομηχανία Volkswagen, μέσω της μη αντικατάστασης υπαλλήλων της που θα συνταξιοδοτούνται λόγω ηλικίας.
Η φυσική απομείωση του προσωπικού της εταιρείας κατά το ένα πέμπτο στη Γερμανία εντάσσεται στο πλαίσιο μείωσης του λειτουργικού της κόστους για τη χρηματοδότηση τόσο των τεράστιων προστίμων δεκάδων δισ. ευρώ που αντιμετωπίζει λόγω απόκρυψης των εκτός προδιαγραφών ρυπογόνων εκπομπών κινητήρων ντίζελ που κατασκευάζει («dieselgate»), όσο και για τη μετάβασή της στην εποχή των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Οι πρώτες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για ευπρόσδεκτη εξέλιξη, η οποία όμως θα πρέπει να συνοδευτεί από μείωση στο κόστος προμηθειών και στις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία της αναδιάρθρωσης της λειτουργίας της Volkswagen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης