Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μειωμένος κατά 1,5 τρισ. ευρώ ο όγκος των συναλλαγών στην αγορά ομολόγων της Ευρώπης

Reuters: Μειωμένος κατά 1,5 τρισ. ευρώ ο όγκος των συναλλαγών στην αγορά ομολόγων της Ευρώπης
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, ομόλογα αξίας 20,4 τρισ. ευρώ «άλλαξαν χέρια» το εννεάμηνο του 2016 (Ιανουάριος - Σεπτέμβριος), έναντι ποσού 21,9 τρισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα το 2015
Μειωμένος κατά 1,5 τρισ. ευρώ εμφανίζεται ο οίκος των συναλλαγών στην αγορά ομολόγων της Ευρώπης το τρέχον έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Trax, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Η μείωση αυτή αποδίδεται εν μέρει στους νέους, πιο σκληρούς ρυθμιστικούς κανόνες, αλλά και στα βασικά επιτόκια, που βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, ομόλογα αξίας 20,4 τρισ. ευρώ «άλλαξαν χέρια» το εννεάμηνο του 2016 (Ιανουάριος - Σεπτέμβριος), έναντι ποσού 21,9 τρισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα το 2015.
Φαίνεται, πάντως, πως οι συναλλαγές έχουν επιταχυνθεί το β’ εξάμηνο του έτους, καθώς, σε σύγκριση με συνολική πτώση 6,8% στο 9μηνο, το γ’ τρίμηνο του 2016 καταγράφηκε πτώση μόλις 1,1%, από τα 6,59 τρισ. ευρώ στα 6,52 τρισ. ευρώ.
Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία του γ’ τριμήνου, πραγματοποιήθηκαν σε απόλυτους αριθμούς 1,82 εκατ. συναλλαγές, έναντι 1,74 εκατ. συναλλαγές, ήτοι καταγράφηκε αύξηση 4,6%.
Το πρακτορείο Reuters εκτιμά πως οι συναλλαγές έλαβαν ώθηση από την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μάλιστα, τα βρετανικά ομόλογα προτιμήθηκαν από τους επενδυτές, που προσπάθησαν να πλοηγηθούν σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας για τη βρετανική ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και τα επιτόκια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης