Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stockman (πρώην αξιωματούχος ΗΠΑ): Η Clinton θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά δεν θα σταματήσει την ύφεση που έρχεται

Stockman (πρώην αξιωματούχος ΗΠΑ): Η Clinton θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά δεν θα σταματήσει την ύφεση που έρχεται
Ο κ.Stockman θήτευσε ως διευθυντής προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Ronald Reagan, ενώ μετέπειτα ακολούθησε μία 20ετή πορεία στη Wall Street
Τη βεβαιότητα του πως η Hillary Clinton θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016 εξέφρασε ο πρώην ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών, David Stockman.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει σε σημερινές (12/10) του δηλώσεις στο CNBC, η νίκη της Δημοκρατικής υποψήφιας δεν θα είναι αρκετή ωστόσο για να σταματήσει την οικονομική κρίση για τις ΗΠΑ, καθώς «αυτή θα έρθει, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών».
Σημειώνεται πως ο κ.Stockman, ο οποίος είναι γνωστός για τις bearish προβλέψεις του, θήτευσε ως διευθυντής προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Ronald Reagan, ενώ μετέπειτα ακολούθησε μία 20ετή πορεία στη Wall Street.
Ο κ.Stockman αποδίδει τις δυσοίωνες προβλέψεις του στο γεγονός ότι η μέση (ετήσια) ανάπτυξη κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα τα τέσσερα τελευταία 3μηνα, στο 1,3%, την ίδια στιγμή αρκετοί δείκτες της οικονομίας, όπως αυτοί των εξαγωγών και των κεφαλαιουχικών δαπανών, σημειώνουν αξιοσημείωτη πτώση.
Μάλιστα, εκτιμά πως η αμερικανική οικονομία θα καταγράψει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης το δ' 3μηνο του 2016 ή στο α' 6μηνο του 2017, κάτι που θα οδηγήσει σε μαζική συστολή» την αξία των αγορών.
Επίσης, τονίζει πως η θητεία της Clinton στο Λευκό Οίκο θα είναι «εντελώς δυσλειτουργική», ενώ πρόσθεσε πως η «πολιτική δράση» ορισμένων εναντίον της τους πρώτους μήνες της εκλογής της, απλά θα χειροτερέψει τα πράγματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης