Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Ακροδεξιοί απειλούν τη ζωή του νικητή των προεδρικών εκλογών, Van der Bellen

Αυστρία: Ακροδεξιοί απειλούν τη ζωή του νικητή των προεδρικών εκλογών, Van der Bellen
Το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών κρίνει «πολύ σοβαρή» την κατάσταση
Υπό συνεχή προστασία ειδικών αστυνομικών μονάδων βρίσκεται πλέον ο νικητής των ακυρωθέντων προεδρικών εκλογών της Αυστρίας, Alexander Van der Bellen, αλλά και η οικογένεια του, καθώς, όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, η ζωή τους απειλείται διαρκώς από ακροδεξιούς.
Μάλιστα, το αυστριακό υπουργείο κρίνει «πολύ σοβαρή» την κατάσταση. 
Ο ίδιος ο κ.Van der Bellen και οι εκπρόσωποί του έχουν κατακρίνει πολλές φορές το ξενοφοβικό FPO για το κλίμα μίσους που καλλιεργεί ενάντια στο πρόσωπο του.
Σημειώνεται πως στις 4/12 του 2016 θα διεξαχθεί εκ νέου ο β’ γύρος των προεδρικών εκλογών της Αυστρίας, μετά την προσφυγή που είχε καταθέσει το FPO.
Το ακραίο κόμμα της χώρας είχε προσφύγει λίγες ημέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση στις 22/5, εξαιτίας της οριακής διαφοράς που υπήρξε ανάμεσα στον υποψήφιο του, Norbert Hofer, και τον Alexander Van der Bellen.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο επικαλέστηκε για την ιστορική του απόφαση «παρατυπίες» στο άνοιγμα των επιστολικών ψήφων.
Υπενθυμίζεται πως τις προεδρικές εκλογές κέρδισε ο υποψήφιος των Πρασίνων, με μερικές χιλιάδες ψήφους, 31.000 για την ακρίβεια, διαφορά, από τον ακροδεξιό αντίπαλο του.
Το ποσοστό που κατέλαβαν οι δύο υποψήφιοι στις εκλογές - θρίλερ ήταν 50,3% και 49,7%, έπειτα και από την καταμέτρηση των 700.000 επιστολικών ψήφων.
Ωστόσο, μέχρι την καταμέτρηση των επιστολικών, η διαφορά ήταν πραγματικά ελάχιστη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης