Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Εντός του 2018 θα ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού TurkStream

Ρωσία: Εντός του 2018 θα ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού TurkStream
Ο επικεφαλής της Gazprom, Alexey Miller, τόνισε ότι η υπογραφή της συμφωνίας αποτέλεσε την έναρξη του έργου
Εντός του 2018 θα ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού TurkStream, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες (12/10) ο επικεφαλής της Gazprom, Alexey Miller, με το εν λόγω έργο να αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπή Διαχείρισης της Gazprom σε συνέντευξη σε ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι, «η υπογραφή της συμφωνίας για τον Turkish Stream αποτέλεσε την έναρξη του έργου», αναφερόμενος στη συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία τη Δευτέρα (10/10) στην Κωνσταντινούπολη.
Η εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή δύο γραμμών αγωγών φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας, έκαστος χωρητικότητας 15,75 εκατ. κυβικών μέτρων, οι οποίοι θα προμηθεύουν τόσο απευθείας την τουρκική αγορά με φυσικό αέριο, όσο και την ευρωπαϊκή αγορά μέσω της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τον Miller, το θαλάσσιο τμήμα του αγωγού θα κατασκευαστεί και θα ανήκει στην Gazprom, ενώ το χερσαίο τμήμα στην Τουρκία θα αποτελεί κατασκευή της τουρκικής εταιρίας BOTAS.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν ο αγωγός TurkStream δημιουργεί ανταγωνισμό με το έτερο μεγάλο έργο της εταιρίας στην περιοχή, τον αγωγό North Stream 2, ο Miller τόνισε ότι οι δύο αγωγοί στοχεύσουν σε εντελώς διαφορετικές αγορές.
Να σημειώσουμε ότι η δημιουργία του εν λόγω αγωγού αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την περεταίρω σύσφιξη των ρώσο - τουρκικών σχέσεων, οι οποίες είχαν βρεθεί για ένα διάστημα μερικών μηνών «στον πάγο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης