Τελευταία Νέα
Διεθνή

Samsung: Ισχυρό πλήγμα η απόσυρση του Galaxy Note 7 - Πτωτική αναθεώρηση για το γ΄ τρίμηνο 2016

tags :
Samsung: Ισχυρό πλήγμα η απόσυρση του Galaxy Note 7 - Πτωτική αναθεώρηση για το γ΄ τρίμηνο 2016
Η νέα πρόβλεψη για τα κέρδη είναι κατά 30% χαμηλότερη από τα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου του 2015
Στην πτωτική αναθεώρηση των προβλέψέων της για το γ΄τρίμηνο του 2016 προχώρησε η Samsung Electronics, απορροφώντας το πλήγμα 2,3 δισεκ. δολαρίων από την απόσυρση του Galaxy Note 7.
Προσδιορίζοντας τον αντίκτυπο από την χθεσινή κίνηση να καταργήσει το Galaxy Note 7 ύστερα από την απόσυρσή του από την αγορά και εβδομάδες εντεινόμενων προβλημάτων, η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία κατασκευής smartphone ανακοίνωσε ότι αναμένει τα λειτουργικά κέρδη για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου να διαμορφωθούν στα 5,2 τρισ. γουόν (4,7 δισεκ. δολάρια) από τα 7,8 τρισ. γουόν που προέβλεψε μόλις πριν από πέντε ημέρες.
Σε ανακοίνωσή της η Samsung εξηγεί ότι η μείωση της πρόβλεψης της κατά 2,6 τρισ. γουόν (2,3 δισεκ. δολάρια) αντανακλά τον αντίκτυπο στις πωλήσεις και τα κέρδη που αναμένει αυτή τη στιγμή από την απόφασή της να αναστείλει οριστικά την πώληση της συσκευής των 882 δολαρίων, Note 7.
Οι προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο αναθεωρήθηκαν επίσης πτωτικά στα 47 τρισ. γουόν από τα 49 τρισεκ. γουόν προηγουμένως.
Η νέα πρόβλεψη για τα κέρδη είναι κατά 30% χαμηλότερη από τα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης