Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Διευρύνει το προβάδισμα έναντι του Trump η Clinton – Μπροστά 8 μονάδες

ΗΠΑ: Διευρύνει το προβάδισμα έναντι του Trump η Clinton – Μπροστά 8 μονάδες
Στο 45% η πρόθεση ψήφου υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών για το προεδρικό αξίωμα
Διευρύνει το προβάδισμα της η Hillary Clinton έναντι του Donald Trump για τη διεκδίκηση του προεδρικού αξιώματος και ενώ οι ΗΠΑ έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, το 45% όσων προτίθενται να ψηφίσουν συντάσσεται με την Clinton, το 37% με τον Trump και το 18% με κανέναν από τους δύο.
Βάσει της μέτρησης, το «μεγάλο κακό» για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων ήταν το βίντεο με τα σεξιστικά σχόλια του.
Ένας στους πέντε Ρεπουμπλικανούς (το 19%) και συνολικά το 42% των ερωτηθέντων θεωρούν πως τα σχόλιά του τον καθιστούν ακατάλληλο για την προεδρία.
Ωστόσο, το 61% θεωρεί ότι «πολλοί άνδρες» κάνουν τέτοιου είδους σχόλια σε μεταξύ τους συζητήσεις και το 46% (που στη συγκεκριμένη ερώτηση είναι η πλειονότητα) θεωρούν ότι είναι «άδικο» να κρίνεται κανείς για συζήτηση που δεν είχε σκοπό να κάνει δημόσια.
Το βίντεο πάντως δεν φαίνεται ότι επηρεάζει την γνώμη των γυναικών για τον Trump, οι οποίες ήταν και προηγουμένως αρνητικές απέναντί του.
Το 29% των γυναικών εμφανίζεται να τον διαλέγει έναντι ενός 44% που διαλέγει την Clinton, ποσοστά αμετάβλητα σε σχέση με προηγούμενες συγκρίσιμες δημοσκοπήσεις.
Όσον αφορά το νικητή του δεύτερου debate, στη δημοσκόπηση το 53% θεωρεί ότι νίκησε η Clinton και το 32% ότι νίκησε ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης