Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε 1.800 απολύσεις προχωράει η Fujitsu στη Βρετανία εν όψει Brexit λόγω «μετασχηματισμού»

Σε 1.800 απολύσεις προχωράει η Fujitsu στη Βρετανία εν όψει Brexit λόγω «μετασχηματισμού»
Η Fujitsu πρόκειται να απολύσει επιπλέον 400 άτομα στη Φινλανδία, όπου σήμερα απασχολεί 2.500 εργαζόμενους
Το 13% των εργαζομένων που απασχολεί στο Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να απολύσει η μεγάλη ιαπωνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Fujitsu, μειώνοντας το μέγεθος κρίσιμων επιχειρησιακών εγκαταστάσεών της στη Βρετανία.
Οι περικοπές των θέσεων απασχόλησης πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ενός «προγράμματος μετασχηματισμού» που στοχεύει στον εξορθολογισμό της λειτουργίας της εταιρείας «ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά».
Όπως ανακοίνωσε η Fujitsu, η μείωση του προσωπικού της στο Ηνωμένο Βασίλειο - που θα ξεκινήσει από το 2017 - υποτίθεται πως δεν σχετίζεται με την απόφαση των Βρετανών στο ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 για έξοδο της χώρας τους από την Ε.Ε. (Brexit).
Η Fujitsu εργοδοτεί 14 χιλιάδες άτομα στη Βρετανία, με τις περικοπές θέσεων εργασίας να επηρεάζουν τις εγκαταστάσεις της σε Λονδίνο, Μπέλφαστ, Μάντσεστερ, Μπράκνελ, Κρου, Ντέρρι, Στίβενατζ, Γουέικφιλντ και Γουόρινγκτον.
Η Fujitsu πρόκειται να απολύσει επιπλέον 400 άτομα στη Φινλανδία, όπου σήμερα απασχολεί 2.500 εργαζόμενους.
Όπως επιβεβαίωσε η μεγάλη ιαπωνική εταιρεία προ ημερών, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κινεζική Lenovo - που το 2005 εξαγόρασε τον κλάδο προσωπικών υπολογιστών της IBM - για την πώληση του κλάδου υπολογιστών της.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης πληροφορικών συστημάτων προς μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ πουλά και κλιματιστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης