Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πτώση της στερλίνας μέχρι τα 1,22270 δολάρια ΗΠΑ λόγω χαοτικών βρετανικών επιλογών Brexit

Νέα πτώση της στερλίνας μέχρι τα 1,22270 δολάρια ΗΠΑ λόγω χαοτικών βρετανικών επιλογών Brexit
Στις τελευταίες 4 ημέρες συναλλαγματικής διαπραγμάτευσης του βρετανικού νομίσματος, καταγράφηκε η μεγαλύτερη πτώση του μετά το ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016
Νέες πιέσεις δέχτηκε σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 στη διεθνή αγορά συναλλάγματος η βρετανική στερλίνα λόγω της δυσοίωνης πορείας που έχει λάβει η ανένδοτη, σκληρή προ-αποχωρησιακή στάση της νέας κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο του Brexit.
Έναντι του αμερικανικού νομίσματος, η στερλίνα υποχώρησε κάτω από τα 1,23 δολάρια ΗΠΑ, έχοντας καταγράψει ασθενέστερο επίπεδο ημέρας τα 1,22270 δολάρια.
Στις τελευταίες τέσσερις ημέρες συναλλαγματικής διαπραγμάτευσης του βρετανικού νομίσματος, καταγράφηκε η μεγαλύτερη πτώση του μετά το ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, στο οποίο επικράτησε το Brexit.
Σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση προς το βρετανικό Κοινοβούλιο του υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κεντρικής Τραπέζης Αγγλίας (BoE), Michael Saunders, ένα «σκληρό» Brexit θα πλήξει σε σημαντικό βαθμό τη βρετανική οικονομκή ανάπτυξη.
Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την έκταση και την επιμονή του βρετανικού ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, γεγονός που προϊδεάζει για νέα εξασθένηση της στερλίνας.
Μάλιστα, το βρετανικό νόμισμα υστερεί έναντι του δολαρίου ΗΠΑ όχι μόνον λόγω της αβεβαιότητας περί του Brexit, αλλά και επειδή τα αμερικανικά παρεμβατικά επιτόκια βρίσκονται σε τροχιά αύξησης, έστω και μεσοπρόθεσμα.
Έναντι του ευρώ, η στερλίνα εξασθένησε μέχρι τις 0,90550 λίρες, έχοντας καταγράψει ισχυρότερο επίπεδο ημέρας τις 0,89954 λίρες.
Το απόγευμα (18:00), η στερλίνα διαπραγματευόταν στις 0,90410 λίρες ανά ευρώ και στα 1,22270 δολάρια.
Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε στα 1,10582 δολάρια ανά ευρώ και μέχρι τα 104,074 γιέν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης