Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rogers: Η χρεοκοπία της Deutsche Bank θα οδηγήσει σε κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα

Rogers: Η χρεοκοπία της Deutsche Bank θα οδηγήσει σε κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα
«Το έχω επαναλάβει: θα πρέπει να ανησυχείτε πολύ. Ο δυτικός κόσμος, ο κόσμος πρόκειται να έχει πάρα πολλά προβλήματα τα επόμενα χρόνια. Να ανησυχείτε!», προειδοποίησε
Η χρεοκοπία της Deutsche Bank θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Σε αυτή την ηχηρή προειδοποίηση προχώρησε ο επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Roger Holdings και επενδυτής-θρύλος, Jim Rogers, μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο Russia Today.
Αναλυτικότερα, ο Rogers υποστήριξε πως ο βασικός λόγος για τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση ζητά από τη Deutsche Bank να καταβάλει 14 δισ. δολάρια, ως πρόστιμο, είναι ότι οι ΗΠΑ είναι υπερχρεωμένες.
«Έχουν ένα τεράστιο έλλειμμα - είναι απεγνωσμένοι για ρευστό», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Rogers, προσθέτοντας πως αναζητούν χρήματα όπου μπορούν.
«Δε μπορώ να φανταστώ ότι η Deutsche Bank είναι υπόλογη για 14 δισ. δολάρια, αλλά δεν εμπλέκομαι», σημείωσε ο επενδυτής.
Κατά τον Rogers, η Deutsche Bank, που έχει διαμηνύσει ότι δε θα πληρώσει τα 14 δισ. δολάρια, είτε θα χρεοκοπήσει, κάτι που θα οδηγήσει σε κατάρρευση ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ή θα καταφέρει να έρθει σε συμβιβασμό με τις ΗΠΑ.
«Αν δεν υπάρξει συμβιβασμός θα πρέπει να ανησυχούμε όλοι, που ούτως ή άλλως πρέπει να ανησυχούμε πολύ», σημείωσε ο Rogers.
Ερωτηθείς αν εκτιμά πως η Deutsche Bank μπορεί να επιβιώσει χωρίς διάσωση (bailout), ο Rogers τόνισε πως ο ισολογισμός της τράπεζας είναι τεράστιος, όπως και τα χρέη της.
Το πιθανότερο είναι πως η Deutsche Bank θα επιβιώσει αν έχει στήριξη, ειδάλλως θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα τα επόμενα έτη, υπογράμμισε ο επενδυτής.
«Το έχω επαναλάβει: θα πρέπει να ανησυχείτε πολύ. Ο δυτικός κόσμος, ο κόσμος πρόκειται να έχει πάρα πολλά προβλήματα τα επόμενα χρόνια. Να ανησυχείτε!», προειδοποίησε.
Κληθείς να σχολιάσει αν το πρόστιμο των αμερικανικών αρχών στη Deutsche Bank είναι αντίποινα για το ευρωπαϊκό πρόστιμο στην Apple, ο Rogers σημείωσε πως αυτό είναι ένα παιχνίδι που οι κυβερνήσεις παίζουν.
«Δίνεις στους γραφειοκράτες εξουσία - την παίρνουν και τρέχουν. Η εξουσία διαφθείρει, συμβαίνει αυτό εδώ και εκατοντάδες χρόνια», προσέθεσε.
Τέλος, ερωτηθείς τι θα σημαίνει για την Ε.Ε. και συνολικά τον χρηματοπιστωτικό κόσμο η κατάρρευση της Deutsche Bank, ο Rogers απάντησε ότι θα σημειωθεί διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η Γερμανία δε θα είναι πια σε θέση να τη στηρίξει, αλλά δε θα θέλει κιόλας να τη στηρίξει.
Επιπλέον, σημείωσε πως σε άλλες χώρες θα υπάρξουν bailout τραπεζών, καθώς πολλές τράπεζες στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Και αν η Deutsche Bank αποτύχει - τότε έρχεται το τέλος, είπε.
«Όταν το 1931 κατέρρευσε μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης, ο κόσμος οδηγήθηκε στη Μεγάλη Ύφεση και τελικά στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Να ανησυχείτε!», προειδοποίησε.
Η Γερμανία έχει δίκιο να ζητά από όλους τους άλλους να μη σώσουν τις τράπεζές τους, αλλά ξαφνικά καλείται η ίδια να το κάνει για τις δικές της τράπεζες και οι άλλες χώρες είναι εξοργισμένες και οι πολιτικοί τους το διασκεδάζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης