Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN Money: Οι αναλυτές αναμένουν πτώση 8% στα χρηματιστήρια εάν κερδίσει ο Trump

CNN Money: Οι αναλυτές αναμένουν πτώση 8% στα χρηματιστήρια εάν κερδίσει ο Trump
Οι αμερικανικές αγορές θα χάσουν όλα τα κέρδη του έτους
Αν ο Donald Trump κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου, οι αμερικανικές μετοχές θα υποχωρήσουν κατά 8% χάνοντας όλα τα κέρδη για το έτος, σύμφωνα με το CNN Money.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Macroeconomic Advisers, που εκτιμά ότι η νίκη του Trump θα προκάλεσε δραματική πτώση στα χρηματιστήρια, λόγω της αβεβαιότητας που προκύπτει από την οικονομική πολιτική του, καθώς περιλαμβάνει απειλές κατά του Μεξικό και της Κίνας (είναι δύο κορυφαίοι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ).
«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την προεδρία του Trump», λέει ο Joel Prakken, ανώτερος διευθυντής της Macroeconomic Advisers, συμπληρώνοντας ότι στο πρόσωπου του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου συγκεντρώνονται όλα τα ανησυχητικά στοιχεία.
Ο S&P 500 είναι ενισχυμένος κατά 6% φέτος (2016).
Όμως οι αγορές μισούν την αβεβαιότητα και οι πολιτικές του Trump (ή έλλειψη λεπτομερειών σχετικά με αυτές) προκαλούν ανησυχία, λέει ο Prakken.
Αντίθετα, αν η Hillary Clinton κερδίσει, τα χρηματιστήρια θα αυξηθούν κατά περίπου 2%, σύμφωνα με την Macroeconomic Advisers.
Δεδομένου ότι οι πολιτικές της θεωρούνται παρόμοιες με του προέδρου Obama και οι πιθανότητες της νίκης είναι μεγαλύτερες, η νίκη της θα προκαλέσει μικρότερο αναταραχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης