Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος των δεικτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω πετρελαίου - Κέρδη 0,69% του Stoxx Europe 600

Άνοδος των δεικτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω πετρελαίου - Κέρδη 0,69% του Stoxx Europe 600
Μεγάλη άνοδος των τιμών των μετοχών πολλών ιταλικών τραπεζών συμπαρέσυρε σε δυναμική ενίσχυση 1,38% του ιταλικού δείκτη FTSE MIB
Με αξιόλογα κέρδη έκλεισαν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 οι κύριοι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, λόγω μεγάλης ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου έως και κατά 3%, μετά την ανακοινωθείσα διάθεση συμμετοχής της Ρωσίας στη μείωση παραγωγής την οποία συμφώνησε το διεθνές πετρελαϊκό καρτέλ OPEC, του οποίου δεν είναι μέλος.
Η μεγάλη άνοδος των τιμών των μετοχών πολλών ιταλικών τραπεζών - με τις Banco Popolare και Banca Popolare di Milano να κλείνουν αμφότερες με ημερήσια κέρδη τουλάχιστον 6% - βοήθησε ιδιαίτερα στη δυναμική ενίσχυση του ιταλικού δείκτη FTSE MIB κατά 1,38%.
Μεγάλα κέρδη 1,27% κατέγραψε και ο γερμανικός δείκτης DAX, με τον γαλλικό CAC 40 να κλείνει με άνοδο 1,06%.
Ο δείκτης IBEX 35 του ισπανικού χρηματιστηρίου πραγματοποίησε κέρδη 0,90%, με τον δείκτη FTSE 100 του βρετανικού χρηματιστηρίου στο Λονδίνο να κλείνει με άνοδο 0,75%.
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο δείκτης Stoxx Europe 600 κέρδισε το 0,69% της αξίας του, με τον Europe Dow να καταγράφει κέρδη 0,71%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης