Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Ομαλή διαδικασία οι επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit με την ΕΕ

Theresa May: Ομαλή διαδικασία οι επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit με την ΕΕ
«Η τελική συμφωνία για τη μετά - Brexit εποχή πρέπει να είναι μία ώριμη, συνεργατική σχέση που έχουν οι φίλοι και οι σύμμαχοι»
Οι επικείμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας για το Brexit θα είναι μία ομαλή διαδικασία, υποστήριξε η πρωθυπουργός της χώρας, Theresa May, σε μία προσπάθεια να ρίξει τους τόνους ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες οι δηλώσεις της κ.May προμήνυαν ένα «σκληρό» Brexit, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία γενικότερη αναταραχή.
Στις σημερινές της δηλώσεις όμως, από την Δανία όπου βρίσκεται, η Βρετανίδα πρωθυπουργός ήταν σαφώς πιο ενωτική.
Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει την παραμονή και τα δικαιώματα των πολιτών των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στο νησί, αν φυσικά γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των Βρετανών που κατοικούν μόνιμα στις υπόλοιπες 27 χώρες του μπλοκ.
Επίσης, επανέλαβε πως η ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2017.
«Η τελική συμφωνία για τη μετά - Brexit εποχή πρέπει να είναι μία ώριμη, συνεργατική σχέση που έχουν οι φίλοι και οι σύμμαχοι», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης