Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Προτιμούμε περισσότερο ένα πάγωμα παραγωγής πετρελαίου, παρά μία μείωση

Novak (Ρωσία): Προτιμούμε περισσότερο ένα πάγωμα παραγωγής πετρελαίου, παρά μία μείωση
Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι αναμένεται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΠΕΚ την Τετάρτη (12/10)
Στο γεγονός ότι η Ρωσία προτιμάει περισσότερο ένα πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου παρά μία μείωσή της, αναφέρθηκε σήμερα (10/10) ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak, ο οποίος τόνισε ότι η οποιαδήποτε πρόταση του ΟΠΕΚ θα εξεταστεί από τη Μόσχα.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το αν η χώρα του θα εξετάσει τη μείωση παραγωγής προκειμένου να ισορροπήσουν οι παγκόσμιες ενεργειακές αγορές, ο Novak ανέφερε ότι «θα εξετάσουμε την πρόταση, ωστόσο θεωρώ ότι για εμάς θα ήταν προτιμότερο να διατηρήσουμε τα ίδια επίπεδα παραγωγής».
Παράλληλα, ο Novak, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια του Διεθνούς Ενεργειακού Συνεδρίου, δήλωσε ότι αναμένεται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΠΕΚ την Τετάρτη (12/10), με τους τρόπους επίλυσης της κρίσης στις ενεργειακές τιμές να βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία, η οποία είναι η πρώτη χώρα σε παραγωγή παγκοσμίως, βλέπει τις εξαγωγές τις συνεχώς να αυξάνονται, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη μία συναίνεσή της για μείωση παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης