Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kern (Καγκελάριος Αυστρίας): Οι πολίτες ψηφίζουν κατά του κατεστημένου, όχι υπέρ της ακροδεξιάς

Kern (Καγκελάριος Αυστρίας): Οι πολίτες ψηφίζουν κατά του κατεστημένου, όχι υπέρ της ακροδεξιάς
«Η Αυστρία δεν είναι μία ρατσιστική χώρα»
Τα πολύ αυξημένα ποσοστά υποστήριξης που απολαμβάνει το Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) δεν οφείλεται σε ρατσιστικές και ακροδεξιές αντιλήψεις, αλλά στην οργή για το κατεστημένο, υποστηρίζει ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Christian Kern.
«Η Αυστρία δεν είναι μία ρατσιστική χώρα.
Όποιος στην Αυστρία ψηφίζει τον υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές Norbert Hofer, δεν είναι αυτόματα οπαδός της ακροδεξιάς.
Οι άνθρωποι ψηφίζουν ανάλογα με τους φόβους τους.
Εάν στην Ευρώπη κερδίσει η (άκρα) δεξιά διακυβεύονται πολλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σοσιαλδημοκράτης κ.Kern, σε συνέντευξή του στο ιταλικό δίκτυο «RAI 3».
Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως το «πέρασμα Brenner» στα αυστροϊταλικά σύνορα θα παραμείνουν ως έχει:
«Τα σύνορα θα είναι ανοικτά, χωρίς ιδιαίτερους ελέγχους.
Η Ιταλία κάνει πολύ καλά το έργο των ελέγχων».
Σημειώνεται πως στις 4/12 θα του 2016 θα διεξαχθεί ο β’ γύρος των προεδρικών εκλογών της Αυστρίας, μετά την προσφυγή που είχε καταθέσει υο FPO.
Το ξενοφοβικό κόμμα της χώρας είχε προσφύγει λίγες ημέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση, εξαιτίας της οριακής διαφοράς που υπήρξε ανάμεσα στον υποψήφιο του, Norbert Hofer, και τον Alexander Van der Bellen.
Στις κανονικές προεδρικές εκλογές πριν λίγους μήνες κέρδισε ο υποψήφιος των Πρασίνων, με μερικές χιλιάδες ψήφους, 31.000 για την ακρίβεια, διαφορά, από τον ακροδεξιό αντίπαλο του.
Το ποσοστό που κατέλαβαν οι δύο υποψήφιοι στις εκλογές - θρίλερ ήταν 50,3% και 49,7%, έπειτα και από την καταμέτρηση των 700.000 επιστολικών ψήφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης