Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Διεκόπη η κυκλοφορία της μεγαλύτερης εφημερίδας της αντιπολίτευσης Nepszabadsag

Ουγγαρία: Διεκόπη η κυκλοφορία της  μεγαλύτερης εφημερίδας της αντιπολίτευσης Nepszabadsag
Η σοσιαλιστική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «μαύρη μέρα για τον Τύπο»
Τη διακοπή της κυκλοφορίας της μεγαλύτερης εφημερίδας της ουγγρικής αντιπολίτευσης Nepszabadsag, ανακοίνωσε ο όμιλος Μediaworks, εντείνοντας τις ανησυχίες για την ελευθερία του Τύπου υπό καθεστώς διακυβέρνησης του πρωθυπουργού Orban.
Ο όμιλος Μediaworks αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η διακοπή της κυκλοφορίας της εφημερίδας υπαγορεύθηκε από οικονομικούς λόγους και ότι θα διαρκέσει μέχρι «τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός νέου concept».
Πάντως, με αφορμή το γεγονός, η σοσιαλιστική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «μαύρη μέρα για τον Τύπο» και κάλεσε σε διαδήλωση στα γραφεία της εφημερίδας.
Εκπρόσωποι της σύνταξης της εφημερίδας δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ότι οι δημοσιογράφοι που είχαν προετοιμάσει άρθρα για την έκδοση της Δευτέρας,  εμποδίστηκαν να εισέλθουν στα γραφεία της εφημερίδας και έλαβαν επιστολές που τους πληροφορούσαν για τη διακοπή της έκδοσης.
Μάλιστα, ένας από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας δήλωσε «βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ...φυσικά θα πουν ότι πρόκειται για οικονομικού χαρακτήρα απόφαση, αλλά δεν είναι αλήθεια».

www.bankinmgnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης