Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kerry: Να διερευνηθούν για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου η Ρωσία και η Συρία

Kerry: Να διερευνηθούν για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου η Ρωσία και η Συρία
Ο Kerry επεσήμανε εμφατικά, ότι η Ρωσία και η Συρία οφείλουν στον κόσμο «περισσότερα από μία εξήγηση» για τους λόγους για τους οποίους συνεχίζουν να χτυπούν νοσοκομεία, γυναίκες και παιδιά
Η στρατιωτική δράση της Ρωσίας και της Συρίας κατά αμάχων πολιτών στη Συρία πρέπει να αποτελέσει το αντικείμενο έρευνας διάπραξης εγκλημάτων πολέμου, όπως ζήτησε σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 σε ασυνήθιστα επιθετικό τόνο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry.
Όπως ισχυρίστηκε, οι καθεστωτικές συριακές δυνάμεις βομβάρδισαν άλλο ένα νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκοτώνοντας 20 ανθρώπους σε αυτό και τραυματίζοντας ακόμα 100.
Ο Kerry επεσήμανε εμφατικά, ότι η Ρωσία και η Συρία οφείλουν στον κόσμο «περισσότερα από μία εξήγηση» για τους λόγους για τους οποίους συνεχίζουν να χτυπούν νοσοκομεία, γυναίκες και παιδιά.
Τέτοιες πράξεις, είπε ο Kerry «απαιτούν μια κατάλληλη έρευνα διάπραξης εγκλημάτων πολέμου», για να προσθέσει ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις «απέχουν πολύ» πλέον από το να χαρακτηρίζονται ατυχήματα.
Ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε το δίδυμο Ρωσίας-Συρίας, ότι ακολουθεί «μια στοχευμένη στρατηγική... κατατρομοκράτησης πολιτών» στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης