Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης (πρόεδρος Κύπρου): Δεν τίθεται θέμα ενδιάμεσης συμφωνίας για το Κυπριακό

Αναστασιάδης (πρόεδρος Κύπρου): Δεν τίθεται θέμα ενδιάμεσης συμφωνίας για το Κυπριακό
«Στο λαό θα παρουσιαστεί μία πλήρης συμφωνία που δεν θα παραλείπει ουδέν από τα όσα αποτελούν τα συστατικά της λύσης»
Στον αποκλεισμό οποιουδήποτε ενδεχομένου για ενδιάμεση συμφωνία, αναφορικά με το κυπριακό ζήτημα, προχώρησε σήμερα (7/10) ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ενώπιο δημοσιογράφων, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Mustafa Akinci.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Αναστασιάδης κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης, υπάρχει σύγκλιση ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τις εκκρεμότητες να περιορίζονται σε «τρία ή τέσσερα θέματα», τονίζοντας ωστόσο ότι «οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες».
«Θα πρέπει να πω ότι κατατέθηκαν κάποιες απόψεις, κάποιες σκέψεις, κάποιοι προβληματισμοί που επιτρέπουν, πιστεύω, μέσα από την περαιτέρω διαβούλευση που ανατέθηκε στους διαπραγματευτές να μας οδηγήσουν σε συγκλίσεις τελικά», τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποκλείοντας παράλληλα οποιοδήποτε ενδεχόμενο ενδιάμεσης συμφωνίας, γεγονός που είχε αναφερθεί από ορισμένα κόμματα.
«Δε μπορεί να υπάρξει περισσότερη και ξεκάθαρη θέση από εκείνη την οποία διατύπωσα χθες στο Εθνικό Συμβούλιο», ξεκαθάρισε ο Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να ακούν τι λέγεται».
«Στο λαό θα παρουσιαστεί μια πλήρης - το ξεκαθαρίζω - συμφωνία που δεν θα παραλείπει ουδέν από τα όσα αποτελούν τα συστατικά της λύσης», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου της Κύπρου, θέλοντας να αποκλείσει εντελώς το ενδεχόμενο ενδιάμεσης συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης