Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σφοδρές αντιδράσεις για τις ξενοφοβικές δηλώσεις της επικεφαλής του AfD

Γερμανία: Σφοδρές αντιδράσεις για τις ξενοφοβικές δηλώσεις της επικεφαλής του AfD
Η κ.Petry σύγκρινε τις κοινωνίες που ενσωματώνουν πρόσφυγες και μετανάστες με… κοπρόχωμα
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό της Γερμανίας και όχι μόνο οι ακραίες ξενοφοβικές δηλώσεις της επικεφαλής του AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), Frauke Petry.
Ειδικότερα, η κ.Petry σύγκρινε τις κοινωνίες που ενσωματώνουν πρόσφυγες και μετανάστες με… κοπρόχωμα, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Στουτγκάρδη, σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Μάλιστα, δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς χλεύασε την ιδέα ότι οι μετανάστες προσφέρουν στις κοινωνίες περισσότερη ποικιλομορφία:
«Τι να πούμε για την εκστρατεία "Η Γερμανία είναι πολύχρωμη";
Και το κοπρόχωμα πολύχρωμο είναι».
Σημειώνεται πως το ακροδεξιό κόμμα εκτόξευσε τα ποσοστά του στις πρόσφατες τοπικές εκλογές στη Γερμανία, κάτι που αποδίδεται στην ξενοφοβία που έχουν προκαλέσει τα τρομοκρατικά χτυπήματα εξτρεμιστών ισλαμιστών στη χώρα, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Το AfD δημιουργήθηκε το 2013, προβάλλοντας αρχικά θέσεις εναντίον της πολιτικής του δανεισμού κρατών εν μέσω της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.
Ωστόσο, στη συνέχεια η Petry εκδίωξε τον ιδρυτή του κόμματος και έστρεψε το κόμμα προς τα δεξιά, προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί τις φοβίες μέρους των Γερμανών για τη μετανάστευση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης