Τελευταία Νέα
Διεθνή

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ένα «σκληρό Brexit» θα είναι δύσκολο για την ΕΕ

tags :
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ένα «σκληρό Brexit» θα είναι δύσκολο για την ΕΕ
Ο συντάκτης της εφημερίδας, Holger Steltzner σημειώνει ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει «να προετοιμαστούν για μία καταστροφή στην ΕΕ»
Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε σήμερα (6/10) προς την Ευρωπαϊκή Ένωση η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, μέσω κειμένου που υπογράφει ο συντάκτης της εφημερίδας, Holger Steltzner, τονίζοντας ότι ένα «σκληρό Brexit» θα αποδειχθεί δύσκολο για τις Βρευξέλλες.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η FAZ, «αντί οι Βρυξέλλες να απαγορεύουν τις συνομιλίες σχετικά με το διαζύγιο (Brexit), ανταυτού θα πρέπει να προετοιμάζονται για μία καταστροφή στην ΕΕ, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος θα εγκαταλείψει την Ένωση».
«Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ με τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό και τον πιο ισχυρό στρατό θέλει να αποχωρήσει και να αποδείξει στον εαυτό της και στην Ευρώπη ότι μπορεί να σταθεί το ίδιο επιτυχημένα και εκτός της Ένωσης», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, τονίζοντας ότι η αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ σημαίνει πολλά περισσότερα από την απώλεια της συνεισφοράς των βρετανών στην Ένωση.
«Σε περίπτωση που οι βρετανοί επιτύχουν, θα υπάρξουν αρκετές χώρες που θα τους αντιγράψουν, καθώς υπάρχει αυξανόμενη δυσαρέσκεια σε πολλές χώρες της Ένωσης», προειδοποιεί ο συντάκτης της FAZ.
Υπενθυμίζουμε ότι το βρετανικό δημοψήφισμα έχει πυροδοτήσει ένα ντόμινο από επιθυμίες διεξαγωγής αντίστοιχων δημοψηφισμάτων σε διάφορες χώρες της Ένωσης, δείγμα της τεράστιας αστάθειας και απώλειας συνοχής που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης