Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Όπως πάντα, θα βρεθούν οι πόροι για να επιτευχθούν οι στόχοι του ιταλικού προϋπολογισμού

Renzi: Όπως πάντα, θα βρεθούν οι πόροι για να επιτευχθούν οι στόχοι του ιταλικού προϋπολογισμού
«Την ώρα που οι ειδικοί αφιερώνουν τον χρόνο τους σε συζητήσεις, εγώ επιλέγω να συναντήσω όσους συμβάλλουν στην παραγωγή του ΑΕΠ»
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi, μετά την όχι και τόσο αισιόδοξη έρευνα της Istat για την εγχώρια οικονομία.
Όπως ανέφερε η εν λόγω έκθεση της Υπηρεσία, η ανάπτυξη της Ιταλίας αναμένεται να παραμείνει αδύναμη κατά τους προσεχείς μήνες, επισημαίνοντας πως ο κύριος δείκτης για την οικονομία ήταν πτωτικός για 8ο συνεχή μήνα.
«Ο κύριος δείκτης της ιταλικής οικονομίας δείχνει μια επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, υποστηρίζοντας την επέκταση της μέτριας ανάπτυξης κατά τους επόμενους μήνες.
Η οικονομική δραστηριότητα στην Ιταλία παραμένει ασθενής (…).
Και σε διεθνές επίπεδο, συνεχίζεται η μείωση του ρυθμού των εμπορικών συναλλαγών, ενώ επιβραδύνεται και η οικονομική δραστηριότητα στην ζώνη του ευρώ», υποστήριζε η έκθεση της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.
Ωστόσο, μέσω ανάρτησης του στο Facebook, ο κ. Renzi ξεκαθάρισε, με αφορμή και την αμφισβήτηση της κυβερνητικής πρόβλεψης για ανάπτυξη 1% το 2017:
«Όπως συνέβαινε πάντα μέχρι τώρα, θα βρεθούν και αυτή την φορά οι αναγκαίοι πόροι για να επιτευχθούν οι στόχοι του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017.
Την ώρα που οι ειδικοί αφιερώνουν τον χρόνο τους σε συζητήσεις, εγώ επιλέγω να συναντήσω όσους συμβάλλουν στην παραγωγή του ΑΕΠ».
Σήμερα ο Σοσιαλιστής πολιτικός και πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας συναντήθηκε με φορείς από μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.
Σημειώνεται πως οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ιταλική οικονομία μιλούν για ανάπτυξη 0,8% το τρέχοντος και 0,9% το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης