Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού στη Μοσούλη

tags :
Ιράκ: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού στη Μοσούλη
Ο Διεθνής Συνασπισμός δεν έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής κάποια δήλωση αναφορικά με το περιστατικό
Τουλάχιστον 20 σουνίτες μαχητές έχασαν τη ζωή τους σήμερα (5/10) λόγω αεροπορικών επιδρομών του Διεθνούς Συνασπισμού στα νότια της Μοσούλης, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών, οι οποίες καταγγέλλουν την εν λόγω κίνηση του Συνασπισμού.
Συγκεκριμένα, οι αρχές τόνισαν ότι οι εν λόγω μαχητές έχασαν τη ζωή τους επειδή θεωρήθηκαν λανθασμένα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από τις δυνάμεις του Συνασπισμού, και γι αυτό δέχθηκαν τους βομβαρδισμούς.
Μέχρι στιγμής, ο Διεθνής Συνασπισμός δεν έχει πραγματοποιήσει κάποια δήλωση αναφορικά με το περιστατικό, ωστόσο πρόκειται για το δεύτερο σχετικό περιστατικό μέσα σε λίγες εβδομάδες, μετά από τον λανθασμένο βομβαρδισμό αμάχων κατά την περίοδο της εκεχειρίας, επειδή θεωρήθηκαν τζιχαντιστές.
Όπως διευκρίνισαν οι αρχές, οι σουνίτες μαχητές μάχονταν στην περιοχή εναντίον των τζιχαντιστών από το προηγούμενο βράδυ, έχοντας καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να τους απομακρύνουν.
Να σημειώσουμε ότι οι ανεξέλεγκτες επιθέσεις του Συνασπισμού ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο η Ρωσία ζήτησε τη διακοπή της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ για το συριακό ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης