Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρότερη γραμμή σε εταιρείες όπως η Google και η Facebook ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας

Σκληρότερη γραμμή σε εταιρείες όπως η Google και η Facebook ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας
Ο Maas απείλησε, επίσης, ότι θα υπάρξει πρόβλημα για τις εταιρείες Facebook και Twitter αν δεν κάνουν περισσότερα για να σβήσουν το μίσος από τις πλατφόρμες τους
Οι γερμανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να εξετάσουν την ενίσχυση των αντιμονοπωλιακών μέτρων, ώστε να εμποδίσουν τους αμερικανικούς, τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως είναι η Google και η Facebook, να επικρατούν στην αγορά.
Την άποψη αυτή εξέφρασε σήμερα, Τρίτη 4 Οκτωβρίου, ο Heiko Maas, υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική, οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
«Θα πρέπει να διαγνώσουμε αν τα αντιμονοπωλιακά προληπτικά μέτρα που είναι σε ισχύ είναι επαρκή να εμποδίσουν εταιρείες όπως η Google να καταχρώνται την αγορά», υποστήριξε μεταξύ άλλων.
Είναι η απολύτως κατάλληλη στιγμή, η οποία έχει καθυστερήσει κιόλας, για να διερευνήσουν οι ρυθμιστικές αρχές πως «ελάχιστες διεθνείς εταιρείες» έχουν αποκτήσει τέτοια δεσπόζουσα θέση στην αγορά, σημείωσε ο Maas, προσθέτοντας πως «όταν μία μηχανή αναζήτησης, όπως η Google, ελέγχει το 95% της γερμανικής αγοράς [μηχανών αναζήτησης], θα πρέπει να αξιολογηθεί πως έφτασε σε αυτό το σημείο».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας κατέστησε σαφές πως η χώρα δε μπορεί μόνη της να τα βάλει με τους γίγαντες του διαδικτύου.
Εξήρε, δε, την απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών να επιβάλουν πρόστιμο για αντιμονοπωλιακές πρακτικές στη Google, νωρίτερα μέσα στο έτος.
Ο Maas απείλησε, επίσης, ότι θα υπάρξει πρόβλημα για τις εταιρείες Facebook και Twitter αν δεν κάνουν περισσότερα για να σβήσουν το μίσος από τις πλατφόρμες τους.
«Αν εγκληματικό περιεχόμενο δε διαγράφεται σε μια πιο συστηματική βάση, τότε θα πρέπει όλο και περισσότερο να εξετάσουμε να θεωρούμε υπεύθυνους το Facebook και το Twitter, αν δε διαγράφουν το περιεχόμενο, παρά τις συμβουλές ότι είναι ακατάλληλο», είπε συγκεκριμένα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης