Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιόδοξος για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου ο Saunders (BoE), παρά το Brexit

Αισιόδοξος για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου ο Saunders (BoE), παρά το Brexit
Ως προς το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, ο Saunders τόνισε πως η ψήφος του θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα
Η οικονομική ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου θα διαψεύσει επί τα βελτίω τις προσδοκίες της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England - BoE), σύμφωνα με τον Michael Saunders, στέλεχος της BoE.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η ανάπτυξη το 2017 θα είναι ξεκάθαρα πάνω από 1%, έναντι εκτιμήσεων για ανάπτυξη κάτω του 1%.
Επισήμανε, δε, πως «εκτός και αν οι αβεβαιότητες γύρω από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχυθούν απότομα και/ή οι συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο απογοητεύσουν, προβλέπω πως η οικονομία της χώρας δε θα είναι και τόσο κακή τον επόμενο χρόνο».
Μάλιστα, σημείωσε πως η BoE ίσως αναθεωρήσει ανοδικά τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ της χώρας στις 3 Νοεμβρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνεδρίαση.
Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο, η κεντρική τράπεζα της χώρας είχε εκτιμήσει πως η αύξηση του ΑΕΠ το 2017 θα διαμορφωθεί σε +0,8%, ενώ προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων για πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια, στον απόηχο της απόφασης για Brexit.
Από τότε, η οικονομία έχει καλύτερες επιδόσεις από ό,τι οι περισσότεροι ανέμεναν, με τους αναλυτές να θεωρούν πιθανό πως δε θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.
Ο Saunders, πάντως, αναμένει ότι θα υπάρξει κάποια επίπτωση του Brexit στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Ωστόσο, ανέφερε τις σχετικά χαλαρές οικονομικές συνθήκες του Ηνωμένου Βασιλείου, την ώθηση στις εξαγωγές από την αδυναμία της λίρας και την ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των καταναλωτών ως παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό του οικονομικού νέφους.
Ως προς το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, ο Saunders τόνισε πως η ψήφος του θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης