Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harris Associates: Μεγάλη επενδυτική ευκαιρία η αναταραχή στις τραπεζικές μετοχές, λόγω Deutsche Bank

Harris Associates: Μεγάλη επενδυτική ευκαιρία η αναταραχή στις τραπεζικές μετοχές, λόγω Deutsche Bank
«Εντελώς απαράδεκτη» η απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τον CEO της Harris Associates
Η πτώση των τραπεζικών μετοχών στην Ευρώπη, κυρίως λόγω της έντονης ανησυχίας για τη Deutsche Bank, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές, δήλωσε ο David Herro, διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής Harris Associates, στο πρακτορείο Bloomberg.
Όπως αναφέρει το δίκτυο, οι ευρωπαϊκές τράπεζες είδαν την αξία τους να μειώνεται συνολικά κατά 280 δισ. δολάρια το τρέχον έτος, ενώ η Deutsche Bank έχασε σχεδόν το 50% της κεφαλαιοποίησής της.
Η γερμανική τράπεζα δέχτηκε ισχυρό πλήγμα, λόγω της απόφασης του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να της επιβάλει πρόστιμο ύψους 14 δισ. δολαρίων, για μια υπόθεση ενυπόθηκων ασφαλειών.
Μετά τη γνωστοποίηση του προστίμου, έντονη είναι η ανησυχία πως η τράπεζα θα χρειαστεί να προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση.
Για τον Herro, η απόφαση του υπουργείου είναι ανεδαφική και χτύπησε τον ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τομέα πολύ σκληρά.
«Πρόκειται για μία χαρακτηριστική περίπτωση, όπου πρώτα κανείς πυροβολεί και έπειτα ρωτά ερωτήσεις, κάτι που αποτελεί ευκαιρία για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές», σημείωσε ο Herro.
Ο ίδιος, ο οποίος δεν έχει μετοχές της Deutsche Bank στο χαρτοφυλάκιό του, χαρακτήρισε την απόφαση του υπουργείου «εντελώς απαράδεκτη», απηχώντας την άποψη του ίδιου του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, John Cryan.
Η Harris Associates είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Credit Suisse Group AG, η οποία υπόκειται, επίσης, τον έλεγχο των αμερικανικών αρχών, ενώ έχει και μερίδιο στη BNP Paribas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης