Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt: Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα ξεκινήσουν μόνο όταν ενεργοποιηθεί το άρθρο 50

Verhofstadt: Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα ξεκινήσουν μόνο όταν ενεργοποιηθεί το άρθρο 50
«Καλωσορίζουμε την ανακοίνωση της Theresa May που αποσαφηνίζει τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου»
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας θα ξεκινήσουν μόνο όταν ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Ε.Ε. για το Brexit, Guy Verhofstadt.
«Καλωσορίζουμε την ανακοίνωση της Theresa May που αποσαφηνίζει τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά για εμάς είναι σαφές πως δεν μπορεί να υπάρξει προ-διαπραγμάτευση.
Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν μόνο μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50», ανέφερε σε σημερινές (4/10) του δηλώσεις ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, ο οποίος είχε δείξει από την πρώτη στιγμή, αμέσως μετά το δημοψήφισμα, μία έντονη επιθετικότητα κατά της βρετανικής κυβέρνησης αλλά και του Nigel Farage.
Υπενθυμίζεται πως χθες η Βρετανίδα πρωθυπουργός υποσχέθηκε να έχει ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για την ενεργοποίηση του άρθρου 50, πριν τον Μάρτιο του 2017.
Επίσης, ο κ.Verhofstadt τόνισε πως η Ε.Ε. πρέπει να διατηρήσει στενές σχέσεις με τον Μ. Βρετανία, ωστόσο πρέπει να τηρηθούν «τέσσερις θεμελιώδεις ελευθερίες που στηρίζει η Ένωση».
«Ο διαχωρισμός των τεσσάρων ελευθεριών θα σήμανε την καταστροφή της Ένωσης και της ενιαίας αγοράς», σχολίασε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης