Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ελληνικό πρόγραμμα και το θέμα του χρέους – Παρών ο Moscovici

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ελληνικό πρόγραμμα και το θέμα του χρέους – Παρών ο Moscovici
Μετά από επτά χρόνια σκληρής λιτότητας και τεράστιας ύφεσης η Ελλάδα χρειάζεται επιτέλους ανάπτυξη τόνισε ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης
Το ελληνικό πρόγραμμα και το θέμα του χρέους αναμένεται να απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου παρών θα είναι και ο Επίτροπος Οικονομικών, Pierre Moscovici.
Κύριο θέμα της συζήτησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 το απόγευμα, είναι «ημακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ο αντίκτυπός τους, καθώς και προοπτικές για μελλοντικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος.
«Μετά από επτά χρόνια σκληρής λιτότητας και τεράστιας ύφεσης, η Ελλάδα χρειάζεται επιτέλους ανάπτυξη και σταθερό  μακροοικονομικό περιβάλλον.
Είναι καιρός να εγκαταλειφθούν τα νεοφιλελεύθερα μέτρα λιτότητας και να ενισχυθούν μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας, δημιουργίας θέσεων εργασίας και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.
Η δογματική εμμονή του κ. Σόιμπλε για περισσότερη μονομερή λιτότητα και για παραπομπή της ελάφρυνσης του χρέους στις καλένδες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος υπογράμμισε πως «διεκδικούμε την ολοκλήρωση της συζήτησης σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους και την εξειδίκευση όσων αποφάσισε το Eurogroup τον Μάιο του 2016 μέχρι το τέλος του έτους».
Εντύπωση προκάλεσε και η χθεσινή τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονου, ο οποίος υποστήριξε ότι το ένα έκτο των 750 ευρωβουλευτών κινείται κατά του ευρωπαϊκού project και κατά συνέπεια και κατά της αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος.
Με αφορμή τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ.Χρυσόγονος υποστήριξε μιλώντας Στο Κόκκινο πως η εν λόγω συνεδρίαση θα είναι «αποκαλυπτική για την κατανομή δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ΕΕ γενικότερα, τόσο έναντι της Ελλάδας όσο και της Ένωσης συνολικά».
«Δεν υπάρχει πλέον σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς το ελληνικό χρέος δεν είναι πλέον το σημαντικότερο θέμα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μένει ωστόσο να φανεί ποιο θα είναι το κλίμα, καθώς μεταξύ των 750 μελών του υπάρχει σημαντικό τμήμα, σχεδόν το ένα έκτο, που κινείται σαφώς εναντίον του ευρωπαϊκού project, κατά συνέπεια και της αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος.
Από τους συντηρητικούς μεταρρυθμιστές και τους φασίστες, από την Le Pen και τον Farage έως τον Beppe Grillo και τους Γερμανούς χριστιανοκοινωνιστές που στα λόγια είναι υπέρ της στήριξης στην Ελλάδα αλλά στην πράξη δεν υποστηρίζουν καθόλου τη χώρα μας, υπάρχει σημαντικός αριθμός ευρωβουλευτών που είναι αντίθετοι στην οποιαδήποτε στήριξη σε άλλα κράτη, αλλά ακόμη και στην εφαρμογή των Συνθηκών» τόνισε ο κ.Χρυσόγονος.
«Θέλουν να διαλύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης