Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τη στεριά η νέα πετρελαιοκηλίδα της BP στη Βόρειο Θάλασσα

Απομακρύνεται από τη στεριά η νέα πετρελαιοκηλίδα της BP στη Βόρειο Θάλασσα
Η BP θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να πράξει απολύτως τίποτα για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας, «επιτρέποντας στο πετρέλαιο να διαλυθεί με φυσικό τρόπο στη θάλασσα, όμως ετοιμάζονται εναλλακτικά σχέδια για άλλες δράσεις»
Απομακρύνεται από τη στεριά κινούμενη προς τα βόρεια, η πετρελαιοκηλίδα που διέρρευσε χθες Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 από την πλατφόρμα εξόρυξης Clair της BP στη Βόρειο Θάλασσα που βρίσκεται 75 χλμ. δυτικά των σκωτσέζικων νήσων Shetland (ΒΑ της Βρετανίας), σύμφωνα με ρεπορτάζ της έγκυρης βρετανικής εφημερίδος Guardian.
Κατόπιν της πετρελαϊκής διαρροής - το μέγεθος της οποίας δεν έχει ακόμα αποκαλύψει η BP - σταμάτησε η λειτουργία της συγκεκριμένης πετρελαϊκής πλατφόρμας.
Σε ανακοίνωσή της, η BP θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να πράξει απολύτως τίποτα για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας, «επιτρέποντας στο πετρέλαιο να διαλυθεί με φυσικό τρόπο στη θάλασσα, όμως ετοιμάζονται εναλλακτικά σχέδια για άλλες δράσεις».
Η πετρελαιοκηλίδα είναι ορατή στην επιφάνεια της θάλασσας και η BP παρακολουθεί την εξέλιξή της, μαζί με ειδικούς από την εταιρεία αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων Oil Spill Response Limited (OSRL) και το βρετανικό υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής (BEIS).
Τόσο μέσω απλής παρατήρησης της πετρελαιοκηλίδας, όσο και μέσω μοντέλων διασποράς της, αυτή φαίνεται να μετακινείται βορείως, μακριά από τη στεριά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης