Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κούρδος αξιωματούχος: Το Ισλαμικό Κράτος μεταφέρει χημικά όπλα στη Μοσούλη

Κούρδος αξιωματούχος: Το Ισλαμικό Κράτος μεταφέρει χημικά όπλα στη Μοσούλη
Πολλοί από τους μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν φύγει από την Μοσούλη και έχουν μεταβεί στη Συρία
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες χημικών όπλων στη Μοσούλη του Ιράκ, ισχυρίζεται ο Κούρδος πολιτικός, μέλος του PUK (Patriotic Union of Kurdistan), Hayas Surji.
Οι τζιχαντιστές στη Μοσούλη είναι εν αναμονή της ευρείας επιχείρησης Κούρδων, ιρακινού στρατού και Ηνωμένες Πολιτειών για την ανακατάληψη της πόλης, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο τους από τα μέσα του 2014.
Ωστόσο, ο κ.Surji απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν τα χημικά όπλα εντός της πόλης από τους 4.000 τζιχαντιστές που έχουν απομείνει σε αυτή, όχι όμως και στα περίχωρα της.
Επίσης, τόνισε πως πολλοί από τους μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν φύγει από την Μοσούλη και έχουν μεταβεί στη Συρία.
Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει πολύ έντονη κίνηση γύρω από τη Μοσούλη, καθώς αναμένεται να τεθεί μέχρι και το τέλος του έτους σε ισχύ η πρώτη οργανωμένη επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης.
Ήδη οι σκληροτράχηλες ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν ανακαταλάβει πάνω από τα μισά εδάφη που είχαν οι τζιχαντιστές στη χώρα, ενώ έχουν απομονώσει και τη Μοσούλη.
Η ανακατάληψη της κρίνεται πολύ δύσκολη, ωστόσο όταν αυτό επιτευχθεί, θα αποτελέσει και την αρχή του τέλους για το ISIS στο Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης