Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC για Deutsche Bank: Ο πόλεμος των λέξεων και το ταξίδι του Cryan στις ΗΠΑ

CNBC για Deutsche Bank: Ο πόλεμος των λέξεων και το ταξίδι του Cryan στις ΗΠΑ
Ο γερμανικός κολοσσός επιθυμεί οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ να έχουν ολοκληρωθεί πριν τις αμερικανικές εκλογές
Νέες διαστάσεις λαμβάνει καθημερινά ο πόλεμος λέξεων σχετικά με την Deutsche Bank, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι η μόνη που ευθύνεται γι' αυτή την κατάσταση είναι η ίδια η τράπεζα.
Σύμφωνα με το CNBC, τις τελευταίες ημέρες έχει προκληθεί τεράστιο θέμα για το εάν ο γερμανικός κολοσσός μπορεί να καλύψει χρηματικά το πρόστιμο που της επέβαλε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Μάλιστα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Sigmar Gabriel -μετά το memo της διευθύνοντος συμβούλου της Deutsche Bank, John Cryan σύμφωνα με το οποίο η Τράπεζα έχει πέσει θύμα κερδοσκοπίας- δήλωσε ότι η τράπεζα που κάνει δουλειές μέσω της κερδοσκοπίας δεν μπορεί να παραπονιέται για κερδοσκοπία.
«Δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω ή να γίνω έξαλλος όταν μια τράπεζα, που έχει μετατρέψει την κερδοσκοπία σε επιχειρηματικό μοντέλο, δηλώνει ότι πλέον είναι θύμα κερδοσκόπων» είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.
Στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι πολιτικοί έχουν κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι κάνει «οικονομικό πόλεμο» κατά της τράπεζας, ενώ αρκετοί διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιριών που περιλαμβάνονται στον δείκτη DAX εκφράζουν την υποστήριξή τους προς την Deutsche Bank.
Την ίδια στιγμή, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επικεντρώθηκαν -κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου- στο γεγονός ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel δεν μπορεί να αντέξει πολιτικά την κρατική διάσωση της Deutsche Bank από τη στιγμή που έχει ταχθεί κατά αυτής της πολιτικής για άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες.
Αυτή την εβδομάδα, οι αγορές θα παρακολουθούν για τυχόν περισσότερες ειδήσεις σχετικά με πιθανές συνομιλίες για τη διευθέτηση.
Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ανέφερε -το Σαββατοκύριακο- ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank John Cryan, αυτή την εβδομάδα, θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για τις ετήσιες συνεδριάσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας αλλά και ότι κι άλλα στελέχη της γερμανικής τράπεζας θα τον συνοδεύσουν στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το πρόστιμο.
Σύμφωνα με το CNBC, υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι η τράπεζα θέλει να έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις πριν τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης