Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Αναταράξεις στην οικονομία έως το οριστικό Brexit

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Αναταράξεις στην οικονομία έως το οριστικό Brexit
«Ο βρετανικός λαός μας εξέλεξε με την υπόσχεση να αποκαταστήσουμε την δημοσιονομική πειθαρχία και αυτό ακριβώς θα κάνουμε»
Η Βρετανία χρειάζεται ένα νέο δημοσιονομικό σχέδιο για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές αναταράξεις συνεπεία της ψήφου της Βρετανίας υπέρ του Brexit, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Phillip Hammond, τονίζοντας την ανάγκη να αντισταθμιστούν οι περικοπές δαπανών με επενδύσεις σε υποδομές.
Σε δηλώσεις ενόψει της ομιλίας του στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, ο Hammond δήλωσε ότι τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του έτους έδειξαν ότι οι επιδόσεις της βρετανικής οικονομίας βαθμολογούνται με «8 στα 10», αλλά ότι η επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη θα μπορούσε να δεχθεί πλήγμα κατά τη διάρκεια της μακράς διαδικασίας του Brexit.
«Θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες αναταράξεις καθώς θα προχωράμε στη διαπραγματευτική διαδικασία», δήλωσε στην τηλεόραση του BBC.
«Θα υπάρξει μία περίοδος ενός-δύο ετών ή ίσως και περισσότερο όπου αβεβαιότητα θα επικρατεί στις επιχειρήσεις σχετικά με την τελική διαμόρφωση τη σχέσης μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής θα πρέπει να στηρίξουμε την οικονομία».
Επανέλαβε την απόφασή του να καθυστερήσει το στόχο της κυβέρνησης να μετατραπεί το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2015/16 ύψους 4% σε πλεόνασμα έως το 2020. Μέχρι στιγμής, δεν έχει ορίσει νέο χρονικό στόχο.
Στην ομιλία του αργότερα σήμερα, ο υπ. Οικονομικών της Βρετανίας, αναμένεται να τονίσει ότι ενώ η δημοσιονομική πειθαρχία παραμένει κρίσιμη για τη χώρα, υπάρχει επίσης η ανάγκη για επενδύσεις προκειμένου να οικοδομηθεί μια πιο δίκαιη οικονομία.
«Ο βρετανικός λαός μας εξέλεξε με την υπόσχεση να αποκαταστήσουμε την δημοσιονομική πειθαρχία και αυτό ακριβώς θα κάνουμε», θα πει ο υπουργός σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης