Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Συνεχίζεται η ανάπτυξη του Μεταποιητικού κλάδου τον Σεπτέμβριο 2016 - Στις 52,6 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Συνεχίζεται η ανάπτυξη του Μεταποιητικού κλάδου τον Σεπτέμβριο 2016 - Στις 52,6 μονάδες ο PMI
Σε ρυθμούς συρρίκνωσης κινούνται Ελλάδα και Γαλλία, που βρίσκονται στο τέλος της σχετικής λίστας
Ελαφριά αύξηση στους ρυθμού ανάπτυξης παρουσίασε τον Σεπτέμβριο του 2016 ο Μεταποιητικός κλάδος των χωρών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, καθώς όλοι οι τομείς του κλάδου κατέγραψαν αξιοσημείωτη βελτίωση.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI βρέθηκε στις 52,6 μονάδες, έναντι 51,7 μονάδων τον Αύγουστο του 2016, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές εκτιμήσεις των αναλυτών, και καταγράφοντας παράλληλα υψηλό τριών μηνών.
Παράλληλα, σε τριμηνιαία βάση, ο Μεταποιητικός κλάδος κατέγραψε ισχνή άνοδο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στις 52,1 μονάδες, με τα αποτελέσματα του Σεπτεμβρίου να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο.
Για ακόμα έναν μήνα, ηγετικό ρόλο διαδραμάτισε η Γερμανία, με το PMI της να βρίσκεται στις 54,3 μονάδες, καταγράφοντας υψηλό τριμήνου, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και ανάπτυξη και σε Αυστρία και Ολλανδία, στις 53,5 και τις 53,4 μονάδες αντίστοιχα.
Παράλληλα, ο κλάδος της μεταποίησης στην Ισπανία βρέθηκε σε υψηλό πέντε μηνών, στις 52,3 μονάδες, ενώ σε ρυθμούς ανάπτυξης παρέμειναν και οι Ιρλανδία και Ιταλία, οι οποίες βρέθηκαν αντίστοιχα στις 51,3 και 51 μονάδες.
Στο αντίποδα, η Γαλλία παρέμεινε σε ρυθμούς συρρίκνωσης, στις 49,7 μονάδες, περιορίζοντας ωστόσο την κατάσταση σε σχέση με τον Αύγουστο, όπου και ο κλάδος βρισκόταν στις 49,5 μονάδες, ενώ στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Ελλάδα, με τον PMI να βρίσκεται στις 49,2 μονάδες, καταγράφοντας χαμηλό δύο μηνών.
Σε ότι αφορά τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, καταγράφηκε ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης των τελευταίων τριών μηνών, αντανακλώντας την ισχυρότερη ζήτηση των πελατών τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης